Αποτρίχωση με κερί: Do’s & Don’ts


Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το επόμενο ραντεβού σου!

Ένας από τους πιο παραδοσιακούς και αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγείς από την τριχοφυΐα είναι η το κερί.  Παρ’ όλα αυτά, ακόμα κι εδώ υπάρχουν κάποια μυστικά για να κάνεις τη διαδικασία λιγότερο επώδυνη και να έχεις τα αποτελέσματα που θες.

Do’s

Κάνε απολέπιση

Γενικότερα, αυτό είναι ένα tip που σου δίνω ανεξάρτητα από την αποτρίχωση με κερί. Αυτό το step στη skincare ρουτίνα μας απομακρύνει νεκρά κύτταρα, αφήνει το δέρμα λείο και έτοιμο για την αποτρίχωση. Μία με δύο ημέρες πριν το ραντεβού, φρόντισε να τη βάλεις στο πρόγραμμα. Εννοείται ότι μετά την αποτρίχωση, πρέπει να περιμένεις δύο ή τρεις ημέρες για να ξανακάνεις scrub.

Άνετα ρούχα

Αυτό δεν στο λέω εγώ, αλλά οι ειδικοί. Φόρα φαρδιά και άνετα ρούχα στα σημεία που μόλις έχεις κάνει αποτρίχωση, ώστε να αποφύγεις ερεθισμούς από την τριβή με το ύφασμα. Όχι, τίποτα άλλο αλλά είναι πολύ ενοχλητικά τα στενά μετά το κερί…

Τακτική αποτρίχωση

Καταλαβαίνω ότι έχεις και άλλες (πιο σημαντικές) υποχρεώσεις μέσα στην ημέρα, αλλά η τακτική αποτρίχωση είναι το μόνο πράγμα που θα κάνει την ίδια την διαδικασία πιο εύκολη με το χρόνο. Οι τρίχες γίνονται αδύναμες και αναπτύσσονται πιο αργά!

Don’ts

Μείνε μακριά (όσο μπορείς) από την ήλιο

Για τουλάχιστον 24 ώρες – πριν και μετά την αποτρίχωση – απόφυγε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο ή στη ζέστη, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία του δέρματος. Υπάρχει, φυσικά, η πιθανότητα να σου δημιουργήσει κοκκινίλες η έκθεση στον ήλιο.

Όχι ξυράφι ανάμεσα στα ραντεβού

Ένα λάθος που έχουμε κάνει όλοι έστω και μια φορά και μακροπρόθεσμα μετανιώνουμε. Αυτό που δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάς είναι ότι το ξύρισμα δυναμώνει τις τρίχες και στο επόμενο ραντεβού θα πονέσεις περισσότερο από ότι συνήθως.

Μην απλώνεις self-tanning προϊόντα (μετά την αποτρίχωση)

Απόφυγε τα αυτομαυριστικά προϊόντα (self tan) στα σημεία του σώματός σου που έχεις αποτριχώσει για 72 ώρες αν είναι δυνατόν.

Μην βάζεις λάδι ή  λοσιόν (πριν την αποτρίχωση)

Απόφυγε να βάλεις ενυδατική λοσιόν, ή body oil πριν την αποτρίχωση γιατί μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα της.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα