2 συστατικά που θα απογειώσουν τον καφέ σου

Forever Woman

Αρκεί να πάρεις την απόφαση να πειραματιστείς!

Ο καφές είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας ροφήματα. Πέρα από την γεύση και την ενέργεια που μας δίνει, οι έρευνες έχουν δείξει ότι μας κάνει πολύ καλό και για την υγεία της καρδιάς μας. Δεν έχει σημασία αν τον πίνεις ζεστό, κρύο, με γάλα ή σκέτο. Τα θρεπτικά συστατικά του τα δέχεται για τα καλά ο οργανισμός σου.

Διάβασε ακόμα: Πώς θα καταπολεμήσω το φούσκωμα;

Βέβαια, όσο και να μας αρέσει ο καφές, κάποια στιγμή φτάνουμε στο σημείο να «βαρεθούμε» τη γεύση του. Αν έχεις νιώσει κι εσύ αυτό το συναίσθημα, τότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να το πάρεις απόφαση και να πειραματιστείς με το πιο αγαπημένο σου ρόφημα. Μπορείς να του προσθέσεις κακάο ή κανέλα, ανάλογα πάντα με τις προσωπικές σου προτιμήσεις και να τον κάνεις διπλά γευστικό και αρωματικό.

Ελληνικός με κακάο

Αν ο καφές σου είναι ο ελληνικός και λίγο-πολύ τον έχεις βαρεθεί, ήρθε η στιγμή να του δώσεις λίγο boost με σκόνη κακάο. Βάλε λίγο κακάο στο μπρίκι και μην ξεχνάς ότι θα σε ωφελήσει στην υγεία σου χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητές του, ενώ έχει συνδεθεί και με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Επίσης, κάτι που μπορεί να μην γνωρίζεις, είναι ότι το κακάο, επίσης περιέχει λίγη καφεΐνη, για αυτό αν για κάποιο λόγο πρέπει να την περιορίσεις στην καθημερινότητά σου, καλύτερα να μην δοκιμάσεις αυτή την προσθήκη. Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών, 100 γραμμάρια μη ζαχαρούχου κακάο σε σκόνη περιέχουν περίπου 230 mg καφεΐνης.

Καφές με κανέλα

Σύμφωνα με έρευνες, η κανέλα μειώνει τη γλυκόζη του αίματος, τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια σε ανθρώπους με διαβήτη. Αν θέλεις ο καφές σου να γίνει λίγο πιο έντονος και με περισσότερα οφέλη, δεν έχεις παρά να του προσθέσεις μια πρέζα κανέλας. Επίσης, η κανέλα είναι ιδανικό συστατικό για να αντικαταστήσει τη ζάχαρη, καθώς θα γλυκάνει ελαφρώς το ρόφημά σου και δεν θα σε γεμίσει με περιττές θερμίδες. Μπορείς να τη βάλεις στο καφέ, πριν ή μετά την παρασκευή του. Αν τη βάλεις μετά, άσε τον φρεσκοβρασμένο καφέ να μουλιάσει για πέντε λεπτά, ώστε να μπορέσουν «να δέσουν» καλά οι γεύσεις των μπαχαρικών.