Υπέροχη συνταγή για κεφτέδες με ούζο

Forever Woman

Ένας άψογος συνδυασμός και η καλύτερη λύση για να φτιάξεις κάτι στα γρήγορα! 

Τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων και φτιάχνονται εύκολα σε χρόνο ντε τε. Αυτή τη φορά, θα τους δώσεις μία γευστική πινελιά για να τα κάνεις ακόμα πιο λαχταριστά. Το μαγικό συστατικό; Το ούζο!

Διάβασε ακόμα: Φτιάξε μόνη σου τραχανά με γιαούρτι

Υλικά

300  γρ. μοσχαρίσιο κιμά

4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

1 αυγό μεγάλο

1 μεσαίο κρεμμύδι τριμμένο

2-3 κλωνάρια δυόσμο ψιλοκομμένο

1 σφηνάκι ούζο

αλάτι

πιπέρι

αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζεις μέσα σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά και προσθέτεις όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το αλεύρι. Τα ζυμώνεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα αφήνεις για 10-15 λεπτά στην άκρη.

Πλάθεις τα κεφτεδάκια σε σχήμα μικρής μπάλας, τα αλευρώνεις και τα τοποθετείς σε μια πιατέλα. Βάζεις το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι και περιμένεις να ζεσταθεί.

Αλευρώνεις τα κεφτεδάκια καλά και τα ρίχνεις προσεχτικά ένα-ένα στο τηγάνι. Τα αφήνεις στο τηγάνι για 2-3 λεπτά, τα αφαιρείς και τα βάζεις σε ένα πιάτο που έχεις προηγουμένως απλώσει απορροφητικό χαρτί.

Διαβάστε
ακόμα