Καραμελωμένα pop corn

Forever Woman

Tα pop corn είναι η απόλυτη απόλαυση για ένα βράδυ βλέποντας ταινία

Tο pop corn είναι από μόνα τους πεντανόστιμα και συνήθως τα τελειώνουμε πριν καν αρχίσει η ταινία. Αν λοιπόν σου αρέσουν τα κλασικά τότε είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψεις τα καραμελωμένα ποπ κορν. Πάμε να δούμε πως μπορείς να τα φτιάξεις!

Υλικά

  • 8 φλιτζ. έτοιμο ποπκόρν (από περίπου ½ φλιτζ. σπόρους καλαμποκιού)
  • ¾ φλιτζ. ζάχαρη
  • ¼ φλιτζ. νερό
  • ¼ φλιτζ. σόγια σος
  • 3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, κομματιασμένο
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ½ τζίντζερ σε σκόνη

Εκτέλεση

Αρχικά προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψεκάζετε με σπρέι μαγειρικής ένα μπολ και προσθέτετε το ποπκόρν στο εσωτερικό του. Σε κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, αναμειγνύετε το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Συνεχίζετε το ανακάτεμα περίπου για 10 λεπτά.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε στο σιρόπι τη σόγια σος, το βούτυρο και το σησαμέλαιο. Μόλις λιώσει όλο το βούτυρο, ξαναβάζετε το σκεύος στο μάτι και αφήνετε να πάρει μια βράση. Μετά από 2 λεπτά ξανά αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τη μαγειρική σόδα και το τζίντζερ. Μόλις γίνουν ομοιόμορφο μείγμα, περιχύνετε στο popcorn και ανακατεύετε να καλυφθεί καλά.

Απλώνετε το ποπκόρν στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά. Το γευστικό Pop corn μας είναι έτοιμο!

Διαβάστε
ακόμα