Οι καλεσμένοι θα γλείφουν τα δάχτυλά τους!
Μία από τις πιο εύκολες λύσεις φαγητού όταν γυρνάς κουρασμένη από τη δουλειά, ή απλώς δεν τα πας και τόσο καλά με το μαγείρεμα, είναι η μακαρονάδα. Ξέρεις ότι όσο πεινασμένη και να είσαι, σε τουλάχιστον 15 λεπτά θα βρίσκεσαι στο τραπέζι και θα τρως. Μια μακαρονάδα με αρκετή σάλτσα είναι ένα λαχταριστό πιάτα που θα σου «λύσει» τα χέρια την τελευταία στιγμή. Ακόμα όμως και το πιο εύκολο φαγητό στον κόσμο έχει τα δικά του μυστικά, τα οποία πρέπει να προσέξεις καλά. Ποια είναι τα τρία κόλπα που πρέπει να κουβαλάς πάντα μαζί σου;
Διάβασε ακόμα: Κις λορέν από τον Στέλιο Παρλιάρο
Χρόνος βρασίματος
Αν αφαιρέσεις περίπου 2 λεπτά από το χρόνο βρασμού που αναγράφει η συσκευασία και θα έχεις μία εξαιρετική μακαρονάδα al dente. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι πως τα ζυμαρικά συνεχίζουν να βράζουν κι αφού η κατσαρόλα αποσυρθεί από τη φωτιά.
Μην φοβάσαι το αλάτι
Κι όμως, ακόμα και οι πιο επίδοξοι chef συμβουλεύουν τις νοικοκυρές ότι σε μια μακαρονάδα, δεν πρέπει να φοβάσαι την ποσότητα του αλατιού που θα βάλεις. Υπολόγισε 7 γραμμάρια αλάτι ανά ένα λίτρο νερού.
Μην χύσεις το νερό
Πρόσθεσε στη σάλτσα σου λίγο από το νερό όπου έβρασαν τα μακαρόνια και μην το χύσεις κατευθείαν στον νεροχύτη. Το νερό αυτό είναι πλούσιο σε άμυλο και αλάτι, με αποτέλεσμα να δίνει γεύση στη σάλτσα και ταυτόχρονα να τη βοηθά να δέσει.