Κις λορέν από τον Στέλιο Παρλιάρο


Κις λορέν με ποικιλία τυριών και ντοματίνια

Η «διάσημη Γαλλίδα», σε μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή με ποικιλία τυριών και ντοματίνια, θα σας αναδείξει σε μάστερ της κουζίνας.

Δείτε επίσης: Η κλασική συνταγή για το κέικ βανίλιας

Υλικά:

Για τη ζύμη μπριζέ

  • 125 γρ. βούτυρο Lurpak, από το ψυγείο
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. νερό, κρύο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ. γ. ζάχαρη

Για τη γέμιση

  • 3 αβγά
  • 200 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • 200 γρ. γάλα
  • 1 πρέζα πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 15 ντοματίνια
  • 100 γρ. Arla Pasta & Gratinar μείγμα τριών τυριών
  • 100 γρ. Αrla Αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί τριμμένο
  • 100 γρ. Arla Mozzarella τριμμένη

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη μπριζέ

Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα πολύ καλά. Είναι προτιμότερο να αφήσουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ένα βράδυ. Την ανοίγουμε σε φόρμα τάρτας διαμέτρου 24 εκ. Διατηρείται στο ψυγείο, ωμή, έως και μία εβδομάδα.

Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το πιπέρι. Γεμίζουμε την τάρτα με τα ντοματίνια, σκορπίζουμε από πάνω τα τυριά, αδειάζουμε το μείγμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 50 λεπτά.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Δείτε επίσης:

Δείτε ακόμα  Δροσερή Μακαρονοσαλάτα

Διαβάστε επίσης