Tα brownies είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά παγκοσμίως, αλλά συχνά η παραδοσιακή συνταγή φορτώνεται με θερμίδες και ζάχαρη. Ωστόσο, με μια διασκευή που προσθέτει γιαούρτι και μειώνει τις θερμίδες, μπορείτε να απολαύσετε την ιδιαίτερη γεύση των brownies χωρίς την επιβάρυνση της συνείδησης.
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι αλεύρι από βρώμη
- 1/2 φλιτζάνι κακάο ακατέργαστο
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/3 φλιτζάνι γάλα γιαούρτι, χωρίς ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 2 κ.σ. λάδι καρύδας
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/2 φλιτζάνι σκούρα σοκολάτα, χαραγμένη
- 1/2 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
Οδηγίες:
- Αρχίστε θερμαίνοντας το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Λαδώστε και χαρτοκοπτικώς όρθια μια τετράγωνη φόρμα brownie.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι από βρώμη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, και το αλάτι.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατέψτε το γάλα γιαούρτι, το μέλι, το λάδι καρύδας, τη βανίλια, και τα αυγά.
- Συνδυάστε τις υγρές και στεγνές μείξεις μαζί, προσθέτοντας σιγά-σιγά τα στεγνά στα υγρά, ανακατεύοντας καλά.
- Προσθέστε τη σκούρα σοκολάτα και τα καρύδια, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Χύστε το μείγμα στη φόρμα και ομαλοποιήστε την επιφάνεια.
- Ψήστε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμα. Ελέγξτε με ένα μαχαίρι – αν βγει καθαρό, τα brownies είναι έτοιμα.
- Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα κόψετε σε τετράγωνα κομμάτια.
Απολαύστε τα υγιεινά brownies με γιαούρτι, μια απολαυστική επιλογή που δεν θα σας κάνει να νιώσετε ένοχοι!