Βασιλόπιτα κέικ
Η καλύτερη Βασιλόπιτα που θα κλέψει την παράσταση την παραμονή Πρωτοχρονιάς! Αυτή η συνταγή είναι εκπληκτική και χρειάζεται μόνο 1 μπολ!
Συστατικά
- 330 γρ. αλεύρι Κούλα
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 αυγά, μεσαία
- 150 γρ. ηλιέλαιο
- 270 γρ. ζάχαρη
- 220 γρ. γιαούρτι
- 100 γρ. τρούφα σοκολάτας
- άχνη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, τη βανίλια και το αλάτι για 2′. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι Κούλα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Ρίχνουμε στο μπολ τη τρούφα σοκολάτας και το φλουρί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 24-26 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175 για περίπου 40′-45′.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και πασπαλίζουμε με άχνη.
Πηγή: dimitrismichailidis.com
Δείτε επίσης: