Βασιλόπιτα Κέικ

Forever Woman

Αρώματα από μοσχοκάρυδο, πορτοκάλι και Χριστούγεννα!

Μία μοναδική συνταγή για την πιο εύκολη και αφράτη Βασιλόπιτα Κέικ! Βρείτε όλα τα απαραίτητα μυστικά στη συνταγή!

Συστατικά

  • 335 γρ. βούτυρο
  • 335 γρ. άχνη
  • 300 γρ. αυγά
  • 125 γρ. χυμός πορτοκάλι
  • 1/4 κ.γ. μαστίχα Χίου
  • 470 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 βανιλίνες
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μαχλέπι
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • άχνη για πασπάλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, την άχνη και ανακατεύουμε με το μίξερ για 5′. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά*, το χυμό πορτοκάλι, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Σε ένα γουδί θρυμματίζουμε τη μαστίχα χίου. Ρίχνουμε στο μείγμα μας το αλεύρι γ.ο.χ. ,τη μαστίχα, τις βανιλίνες, την κανέλα, το μαχλέπι, το μοσχοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ, ξύσμα από 1 πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

**Απλώνουμε και στρώνουμε το μείγμα μας σε αλευρωμένο τσέρκι 25 εκ., με στρωμένη λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 170 βαθμούς, για 45′-50′. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε όλη τη βασιλόπιτα με ζάχαρη άχνη και την κόβουμε.

Σημειώσεις από τον Σεφ

Είναι σημαντικό να ρίξουμε σιγά σιγά τα αυγά, για να μπορέσει να τα απορροφήσει το βούτυρο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μίξερ κουζίνας με το φτερό ως εξάρτημα.

** Σε αυτό το βήμα κρύβουμε το φλουρί μας στη βασιλόπιτα.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Δείτε επίσης:

Διαβάστε
ακόμα