Κουραμπιέδες

Forever Woman

Αφράτοι, ακαταμάχητοι και φυσικά πεντανόστιμοι!

Μία από τις λιχουδιές που όλοι περιμένουμε να γευτούμε τα Χριστούγεννα είναι οι Κουραμπιέδες! Αφράτοι, ακαταμάχητοι και φυσικά πεντανόστιμοι! Δοκιμάστε τη συνταγή και θα με θυμηθείτε!

Συστατικά

  • 400 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 170 γρ. άχνη
  • 550-600 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 βανιλίνη
  • 100 γρ. αμύγδαλα
  • Άχνη για πασπάλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο αγελάδας, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για 15′-20′ λεπτά. Αλλάζουμε το εξάρτημα στο μίξερ, βάζουμε το φτερό, προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτουμε τη βανιλίνη συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Μόλις η ζύμη μας αρχίσει να κολλάει στο φτερό, αφαιρούμε τον κάδο και συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα χοντροσπασμένα αμύγδαλα, συνεχίζοντας το ζύμωμα, μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά. Έπειτα πλάθουμε τους κουραμπιέδες, τους βάζουμε σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, για περίπου 25′. Τέλος τους αφήνουμε να κρυώσουν, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Σημειώσεις από τον Σεφ

  • Όσο πιο αφράτο γίνει το μείγμα βούτυρου-άχνης, τόσο πιο αφράτοι θα γίνουν οι κουραμπιέδες. Το αφράτεμα βουτύρου-άχνης απαιτεί δυνατό χτύπημα. Μόλις προστεθεί το αλεύρι χαμηλώνουμε ταχύτητα, για να μη χάσει την αφράτη υφή το μείγμα μας.
  • Η ποσότητα από αλεύρι σε αλεύρι διαφέρει, για το λόγο αυτό προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, για να καταλάβουμε αν χρειάζεται περισσότερο ή λιγότερο.
  • Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο ίδιο μέγεθος, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Οι κουραμπιέδες πρέπει να ψήνονται σε χαμηλή θερμοκρασία κι όχι για πολύ ώρα.
  • Σκεπάζουμε τους κουραμπιέδες καλά, γιατί απορροφούν πολύ εύκολα υγρασία. Διατηρούνται για μεγάλο διάστημα όταν είναι ερμητικά κλεισμένοι.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Δείτε επίσης: