Συνταγή για τορτελίνια καρμπονάρα

Forever Woman

Μπορείς να τα φτιάξεις εύκολα και γρήγορα για όλη την οικογένεια!

Τα τορτελίνια είναι τέλεια και όταν συνδυάζονται με την καρμπονάρα γίνονται ακόμα πιο απολαυστικά. Ένα πιάτο εύκολο και γρήγορο που αγαπάνε όλοι! 

Υλικά

1/2 κιλό τορτελίνια με τυρί

2 μέτρια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

250 γρ.ψιλοκομμένο μπέικον

1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε λωρίδες

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες

1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες

2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

200 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. τυρί κρέμα

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

1/2 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ρίχνεις σε ένα μικρό τηγάνι μία κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρεις το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτεις τα κρεμμύδια και αμέσως μετά τα μανιτάρια και τις πιπεριές.

Σε μία μεσαία κατσαρόλα βράζεις τα τορτελίνια ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Τα σουρώνεις και τα βάζεις σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Ρίχνεις το μείγμα με τα μανιτάρια από πάνω και ανακατεύει με την ξύλινη κουτάλα για να απλωθεί παντού. Σε ένα μπολ αναμειγνύεις την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό και ανακατεύεις καλά.

Το ρίχνεις στο σκεύος με τα τορτελίνα και τα αφήνεις να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά.