Τυραμισού που θα γλύφεις τα δάχτυλά σου!

Ένας τρόπος να κάνεις τα καλοκαιρινά σου απογεύματα ακόμα πιο γλυκά είναι συνοδεύοντας τα με ένα γλυκάκι

Ένας τρόπος να κάνεις τα καλοκαιρινά σου απογεύματα ακόμα πιο γλυκά είναι συνοδεύοντας τα με ένα γλυκάκι

Αλλά όχι ένα οποιοδήποτε γλυκάκι. Το Τιραμισού, όπως λέει και το ίδιο το όνομα του, ήρθε για να σε ανεβάσει και φυσικά να εντυπωσιάσει όλους όσους το δοκιμάσουν

Υλικά

  • 2 συσκευασίες μπισκότα σαβουαγιαρ
  • 1 κουταλιά της σούπας καφέ espresso
  • 3 κουτιά κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 400 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 1 κουταλιά κακάο σε σκόνη
  • Νιφάδες σοκολάτας ή ξύσμα

Εκτέλεση

Βράσε τον καφέ espresso για λίγα λεπτά και βάλε το σε ένα μπολάκι. Πέρασε το κάθε μπισκότο από τη πλευρά της ζάχαρης, από τον καφέ και άπλωσε τα στον πάτο του ταψιού. Κάλυψε όλη την επιφάνεια του ταψιού και συνέχισε με τη κρέμα τυραμισού. Βάλε σε ένα μεγάλο μπολ τις κρέμες γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη και χτύπησε τις μέχρι να σφίξει ελαφρά η κρέμα. Στη συνέχεια πρόσθεσε το τυρί κρέμα και συνέχισε να ανακατεύεις, μέχρι να σφίξει. Άπλωσε τη κρέμα πάνω από τα μπισκότα και συνέχισε με τη δεύτερη στρώση και επανέλαβε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μπισκότα. Άφησε το γλυκό για 6 ώρες στο ψυγείο και μόλις το βγάλεις, πασπάλισε από πάνω με κακάο και νιφάδες σοκολάτας ή ξύσμα σοκολάτας. Το πιο τέλειο γλυκό είναι έτοιμο!