Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τοξικοί άνθρωποι

Δυστυχώς, πάντα θα υπάρχουν «τοξικοί» άνθρωποι

Kυκλοφορούν δορυφορικά και εμφανίζονται από το πουθενά στη ζωή μας, προσπαθώντας να τη μολύνουν με τις συμπεριφορές τους και τα λόγια τους.

Κυκλοφορούν σε πολλά «μοντέλα». Μερικά από αυτά είναι οι γκρινιάρηδες, οι μόνιμα ανικανοποίητοι, οι κουτσομπόληδες, οι συστηματικά απαισιόδοξοι, οι μόνιμα απελπισμένοι, οι εσκεμμένα σκοτεινοί, οι επικριτικοί, οι αναποφάσιστοι, οι αγχωμένοι για το τίποτα και όλοι εκείνοι που παραμένουν κολλημένοι με το αδιανόητο, το απερίγραπτο και το ανυπόστατο!

Δείτε επίσης: Για τις ευκαιρίες!

Θυμάμαι έναν από τους αγαπημένους μου καθηγητές στο Γυμνάσιο το Γιώργο Σουρέλη που μας έλεγε : «Στα ναρκωτικά και στους αρνητικούς ανθρώπους η λύση είναι μία : Φεύγεις τρέχοντας από κοντά τους!»

Μη κάνετε ποτέ το λάθος να μοιραστείτε πράγματα μαζί τους ή να προσπαθήσετε να τους βοηθήσετε. Θα απογοητευθείτε και θα εκνευριστείτε. Οι «τοξικοί» άνθρωποι χρειάζονται είτε θεραπεία ή …«εξορκισμό»!

Να αναζητάτε και να βρίσκετε ανθρώπους θετικούς, ελπιδοφόρους, μαχητικούς, δημιουργικούς, αισιόδοξους, εφευρετικούς, αποφασισμένους.

Γιατί τέτοιοι άνθρωποι με τον τρόπο τους μας σπρώχνουν κι εμάς να ανεβάσουμε ρυθμούς και επίπεδο στην ποιότητα όλων όσων κάνουμε ή θέλουμε να πετύχουμε.

Ο τοξικός άνθρωπος μετατρέπεται σε θεατή της ζωής σου με δικαίωμα να εκφέρει άποψη. Μάθε να διαχειρίζεσαι τέτοιους ανθρώπους. Να συναναστρέφεσαι «ανθρώπους βιταμίνες». Marian Rojas Estape, ψυχίατρος

Πηγή: akis-angelakis.com

Δείτε επίσης:

Έχω άδικο που τσακώθηκα με το αγόρι της κολλητής μου;
Μην μισείς τον εχθρό σου!

Διαβάστε επίσης