Τips για λευκά δόντια!


Καμία δεν μπορεί να αρνηθεί ότι τα ωραία άσπρα δόντια είναι μεγάλο ατού

Καμία δεν μπορεί να αρνηθεί ότι τα ωραία άσπρα δόντια είναι μεγάλο ατού.

Δίνει μια επιπλέον λάμψη στη συνολική μας εικόνα! Ο πιο εύκολος τρόπος για να τα αποκτήσεις είναι ο οδοντίατρος. Αν όμως θέλεις μια πιο οικονομική λύση σου προτείνω να δοκιμάσεις μερικά από τα παρακάτω tips!

Καφές & Τσάι

Οι καφέδες και το τσάι είναι ροφήματα που αφήνουν λεκέδες στα δόντια. Επειδή όμως ο εθισμός μας σε αυτά τα δύο είναι γνωστός, και είμαι σίγουρη ότι δεν μπορείς να τα αποφύγεις, καλό θα ήταν όταν τα πίνεις να ξεπλένεις τα δόντια σου με νερό.

Οδοντόκρεμες με φθόριο.

Οι οδοντόκρεμες με το φθόριο μπορούν να αποχρωματίσουν τα δόντια σου. Πολλές χώρες έχουν απαγορεύσει το φθόριο στο πόσιμο νερό, καθώς θεωρείται υπεύθυνο και για πολλές ασθένειες και επιδημίες.

Τα ανθρακούχα ποτά

Τα ανθρακούχα ποτά επιβαρύνουν τα δόντια, καθώς είναι ιδιαίτερα όξινα και διαλύουν τα ανώτερα στρώματα του δοντιού. Περιέχουν επίσης υψηλές ποσότητες φωσφόρου, ένα μέταλλο που μπορεί να καταστρέψει το ασβέστιο από τα οστά.

Το κάπνισμα.

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά όχι μόνο την υγεία αλλά και τα δόντια! Δεν είναι μύθος πως το κάπνισμα κιτρινίζει τα δόντια. Η νικοτίνη δημιουργεί καφέ κηλίδες οι οποίες είναι πολύ δύσκολο να φύγουν καθώς εισχωρούν στο σμάλτο των δοντιών.

Το βούρτσισμα

Το σωστό βούρτσισμα πρέπει να έχει διάρκεια τουλάχιστον 3 λεπτών μετά από κάθε γεύμα. Μην ξεχνάς ότι πρέπει να βουρτσίζεις όλη την οδοντοστοιχία τουλάχιστον 3 φορές τη μέρα.

Τρίψε τα δόντια σου με φρούτα

Ο χυμός των κόκκινων φρούτων περιέχει μαλικό οξύ, το οποίο χρησιμεύει ως λευκαντικό. Εμείς θα σου προτείναμε να διαλέξεις φράουλες που περιέχουν και βιταμίνη C η οποία κάνει καλό και στα ούλα.

Αλάτι και λεμόνι

Πάρε λίγο αλάτι και πρόσθεσε μερικές σταγόνες λεμονιού μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Τοποθέτησε το μείγμα στα κίτρινα σημεία των δοντιών και περίμενε μέχρι να δράσει. Προσοχή! Μην το αφήσεις πάνω από μισό λεπτό! Ξέπλυνε καλά το στόμα σου και βούρτσισε τα κανονικά. Αυτός ο τρόπος βοηθά στην απομάκρυνση των σημαδιών και του χρωματισμού των δοντιών.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα