Το τηγανιτό ρύζι με λαχανικά θα εντυπωσιάσει όποιον το δοκιμάσει και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σου ζητήσει τη συνταγή!
Η παρακάτω συνταγή είναι από τα πιο εύκολα, γρήγορα και νόστιμα πιάτα που μπορείς να κάνεις για ευχαριστήσεις τους φίλους και την οικογένειά σου.
Υλικά
- Ένα ξερό κρεμμύδι
- Δύο σκελίδες σκόρδο ή μία κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
- Μία πιπεριά πράσινη
- 200 γραμμάρια μανιτάρια κονσέρβας
- αλάτι, πιπέρι
- Μισό κιλό ρύζι
- Τρία αυγά
- Δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το ρύζι και το βάζουμε να βράσει σε αλατισμένο νερό. Αφού γίνει το ρύζι μας, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το σουρώνουμε. Στη συνέχεια, κόβουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά και το σκόρδο σε πολύ μικρά κομματάκια. Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, βάζουμε μέσα τα κομμένα λαχανικά και τα μανιτάρια κονσέρβας αφού τα πλύνουμε καλά, και τα τσιγαρίζουμε για δέκα με δεκαπέντε λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σκόρδο σε σκόνη δύο λεπτά πριν γίνει.
Παίρνουμε το ρύζι και το βάζουμε μέσα στα ψημένα λαχανικά μας ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Αφού τα ανακατέψουμε για δύο λεπτά, σπάμε τα αυγά μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να ψηθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και είναι έτοιμο.