Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να δηλώσεις παραίτηση από τη δουλειά σου

Αν βρεις τον εαυτό σου σε αυτά, τότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!

Έχεις φτάσει στο σημείο να σκέφτεσαι να παραιτηθείς από τη δουλειά, αλλά δεν είσαι και τόσο σίγουρη. Κι αν πρόκειται απλώς για μία δύσκολη περίοδος που θα περάσει σύντομα; Γιατί να το ρισκάρεις;

Διάβασε ακόμα: Τα λάθη που κάνουμε στο περπάτημα και δεν αδυνατίζουμε

Γενικότερα, τον τελευταίο καιρό το «φαινόμενο» της παραίτησης είναι αρκετά συχνό και ένας ακόμα λόγος που μπορεί να σκέφτεσαι το ίδιο, είναι αυτός. Πριν πάρεις όμως τη μεγάλη απόφαση, θα πρέπει να εξετάσεις την οικονομική σου κατάσταση και φυσικά τα επαγγελματικά σου σχέδια. Παρακάτω θα βρεις μια σειρά από τους παράγοντες που πρέπει να εξετάσεις πριν παραιτηθείς και ξεκινήσεις ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα σου.

Δεν εξελίσσεσαι

Εάν είσαι ήδη αρκετό καιρό σε αυτή τη δουλειά, έχεις προσπαθήσει πολύ για προαγωγή, έχεις εκφράσει επιθυμία για αύξηση και κανείς δεν σε ακούει, τότε έχεις την απάντησή σου για το τι πρέπει να κάνεις. Ένας άλλος εργοδότης μπορεί να είναι σε θέση να σου προσφέρει πολλά περισσότερα από αυτά που παίρνεις στην τωρινή δουλειά. Επίσης, αν υπάρχουν κάποιες στιγμές που νιώθεις ότι τα έχεις δώσει όλα σε αυτή τη δουλειά και δεν έχεις κάτι άλλο να προσκομίσεις… τότε πάλι έχεις μια απάντηση στο ερώτημά σου.

Ο εργοδότης σου δεν ενδιαφέρεται για τους στόχους σου

Ένα φαινόμενο που συμβαίνει πολλές φορές, είναι να έχεις όρεξη να εξελίσσεσαι, να παίρνεις πρωτοβουλίες και να ζητάς περισσότερες ευθύνες, όμως ο εργοδότης σου να μη δίνει σημασία. Αν εσύ έχεις όλα τα φόντα να εξελιχθείς και να βοηθήσεις και την εταιρεία να εξελιχθεί, αλλά ο εργοδότης σου δεν ενδιαφέρεται, τότε ίσως είναι καιρός να ψάξεις αλλού δουλειά.

Δεν υπάρχει έμπνευση

Μετά από 2 χρόνια που μείναμε στο σπίτι, αισθανθήκαμε ότι δεν είχαμε νέα ερεθίσματα και ότι η ρουτίνα είχε γίνει ένα μεγάλο μέρος στη ζωή μας, ίσως και το μεγαλύτερο. Αν στη δουλειά σου νιώθεις πως δεν είσαι πια δημιουργικός, ή τα κάνεις όλα μηχανικά ή δεν έχεις κανένα ενδιαφέρον πια για αυτό που κάνεις, τότε ήρθε η ώρα για μια αλλαγή.

Η εταιρεία (ή ο κλάδος) αντιμετωπίζει δυσκολίες

Αυτός είναι και ένας ισχυρός παράγοντας που πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις. Αυτές τις καταστάσεις δεν μπορούμε και να τις προβλέψουμε. Μια παρακμάζουσα βιομηχανία ή μια εταιρεία που δεν τα βγάζει πέρα είναι σημάδια που σου δείχνουν ότι πρέπει να προστατέψεις τον εαυτό σου και να βρεις ένα πιο σταθερό εργασιακό περιβάλλον.

Ποια φαγητά πρέπει να αποφεύγουμε για να έχουμε γερά δόντια
Γιατί έχεις λιγούρες

Διαβάστε επίσης