Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα λάθη που κάνουμε στο περπάτημα και δεν αδυνατίζουμε

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και όλοι λίγο-πολύ έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία για να βγούμε στην παραλία!

Το περπάτημα προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία και την ευεξία μας

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για τη σωματική και τη ψυχική σου υγεία από το να γυμνάζεσαι. 30-45 λεπτά χαλαρού περπατήματος αρκούν για να είσαι σε φόρμα. Φυσικά, αν προσπαθείς να χάσεις κιλά, μπορείς να καθιερώσεις το περπάτημα για να χάσεις θερμίδες και λίπος. Ειδικά το περπάτημα μετά από κάποιο γεύμα, συμβάλλει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού καθώς μετατρέπει τις περισσότερες από τις θερμίδες σε θερμότητα. Έτσι, το σώμα θα τις κάψει πολύ πιο εύκολα και αποτελεσματικά.

Δείτε επίσης: Τα οφέλη του μελιού στην υγεία

Ωστόσο αν δεν βλέπεις διαφορά στο σώμα σου και θεωρείς ότι ο μεταβολισμός σου έχει κολλήσει, το πιο πιθανό είναι να κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά.

Παραμένεις στην ίδια ένταση

Έρευνες δείχνουν ότι περπατώντας με γρήγορο ρυθμό είναι ό,τι καλύτερο για να κάψεις θερμίδες. Εάν όμως δυσκολεύεσαι να αυξήσεις τον ρυθμό σου, δοκίμασε να το κάνεις σε μικρότερα χρονικά διαστήματα 1-2 λεπτά, με ένα λεπτό ξεκούρασης ενδιάμεσα. Το μέτριας έντασης περπάτημα είναι 80–99 βήματα το λεπτό, ενώ το γρήγορο περπάτημα είναι 100–119 βήματα το λεπτό.

Δεν αλλάζεις διαδρομή

Εάν ακολουθείς κάθε μέρα την ίδια διαδρομή, τότε το σώμα προσαρμόζεται δυσκολεύεται να αποβάλλει το περιττό βάρος. Φρόντιζε λοιπόν να αλλάζεις συχνά τις διαδρομές σου και προσπάθησε όσο περπατάς, να κουνάς τα χέρια αντίθετα με τα πόδια σου έτσι ώστε να κάψεις περισσότερες θερμίδες.

Έχει τα χέρια σου ακίνητα

Αν τα χέρια σου απλά κρέμονται, τότε την περισσότερη δουλειά την κάνει το υπόλοιπο σώμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ένταση της άσκησης να μειώνεται. Προσπάθησε λοιπόν να κουνάς τα χέρια αντίθετα με τα πόδια έτσι ώστε και να κάψεις περισσότερες θερμίδες αλλά και να πετύχεις μία συνολική ενδυνάμωση

Δείτε επίσης:

Γιατί έχεις λιγούρες
Συμβουλές για το πρωϊνό άγχος