Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γιατί έχεις λιγούρες

Υπάρχουν μερικές καθημερινές συνήθεις οι οποίες ενισχύουν τις λιγούρες

Οι λιγούρες είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε όλοι. Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά. Οι λιγούρες δεν είναι απαραίτητα συνδεδεμένες με την πείνα. Αν έχεις παρατηρήσεις, εκείνη την ώρα τείνεις να έχεις “ανάγκη” τρόφιμα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, αλατιού ή/και λιπαρών. Εν ολίγοις, τρόφιμα τα οποία θα σου δώσουν ένα συναίσθημα ευχαρίστησης.

Δείτε επίσης: Συμβουλές για το πρωϊνό άγχος

Υπάρχουν λοιπόν μερικές καθημερινές συνήθειες, οι οποίες κάνουν τις λιγούρες πιο έντονες ενώ συμβάλουν στο να μην μπορούμε να αντισταθούμε. Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές και τι μπορείς να κάνεις!

Παραλείπεις το πρωινό

Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρα. Η παράληψη του πρωινού γεύματος, έχει ως αποτέλεσμα να “τσιμπολογάς” όλη τη μέρα ό,τι βρεις. Φρόντισε λοιπόν, να τρως ένα σωστό και θρεπτικό πρωινό. Μια πολύ καλή λύση είναι να συμπεριλαμβάνεις πρωτεΐνες καθώς βοηθούν στη διέγερση της ντοπαμίνης. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλεις ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των έντονων επιθυμιών για συγκεκριμένες τροφές.

Πειρασμοί

Δυστυχώς οι πειρασμοί που υπάρχουν γύρω μας είναι πολλοί. Ήρθε η ώρα όμως να δείξεις πόσο δυνατή είσαι. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πας για ψώνια, αντιστάσου στα ανθυγιεινά σνακ και προσπάθησε να κάνεις υγιεινές επιλογές με λίγες θερμίδες.

Βαριέσαι

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συμβάλλουν στις λιγούρες είναι η βαρεμάρα. Σίγουρα έχεις αντιληφθεί ότι όταν δεν κάνεις τίποτα τότε είναι που θέλεις απεγνωσμένα να φας κάτι, έστω και να μην πεινάς, απλά για να ξεχαστείς. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αντιληφθείς κάτι τέτοιο πες όχι στη λιγούρα και βρες πιο δημιουργικούς τρόπους να απασχολείς τον εαυτό σου. To περπάτημα ή λίγη γυμναστική στο σπίτι είναι η ιδανική λύση!

Δείτε επίσης:

Συνταγή για σαλάτα caprese
4 τροφές που δεν πρέπει να φας ποτέ όταν λήξουν

Διαβάστε επίσης