Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συνταγή για κόκκινο ζεστό κρασί Gluhwein

Ένα υπέροχο ποτό για να προσφέρεις στους καλεσμένους σου!

Στην μάζωξη που θα πραγματοποιήσεις αυτές τις γιορτές, θα πρέπει να έχεις προετοιμαστεί κατάλληλα. Με αυτή τη συνταγή για ζεστό κόκκινο κρασί Gluhwein, δεν θα μείνει κανένας παραπονεμένος!

Υλικά

Πορτοκάλι (φλούδες και χυμό)

Ξύλα κανέλας

Γαρύφαλλα

Κόκκοι πιπεριού

Μέλι

Εκτέλεση

Με ένα peeler ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι προσέχοντας να μην πάρουμε το λευκό μέρος γιατί πικρίζει. Έπειτα το στύβουμε. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρασί, τις πορτοκαλόφλουδες, το χυμό, τα γαρίφαλα, τα ξύλα κανέλας και μέλι. Όταν αρχίσει να ζεσταίνεται ανακατεύουμε για να διαλυθεί καλά το μέλι. Όταν έρθει σε σημείο βρασμού το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε με το καπάκι για 15’ ώστε να πάρει το κρασί τα αρώματα. Το σουρώνουμε σε ποτήρια κρασιού ή σε κανάτα.

Mulled wine in white rustic mugs with spices and citrus

Extra Tip

Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην βράσει το κρασί. Μπορείτε να προσθέσετε κονιάκ, αστεροειδή γλυκάνισο, μήλο, άνθος κανέλας, ή ζάχαρη αντί για μέλι.

Διαβάστε επίσης