Συγκλονιστικά μπιφτέκια λαχανικών από την Αργυρώ

Forever Woman

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο αχνιστούς κεφτέδες;

Με αυτά τα μπιφτέκια λαχανικών με βρώμη μπορείτε να πείσετε τα παιδιά να φάνε λαχανικά και να τα λατρέψουν στην πιο νόστιμη εκδοχή τους.

Υλικά 

  • 600 γρ. σπανάκι 
  • 1 τεμάχιο/ια κολοκυθάκι 
  • 1 τεμάχιο/ια κρότο 
  • 100 γρ. κινόα
  • 2 τεμάχιο/ια κρεμμύδια 
  • 4 τεμάχιο/ια κρεμμύδια 
  • 4 τεμάχιο/ια αυγά
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι
  • 3 κ.σ. μπέικιν παουντερ
  • 4 κ.σ. βρώμη 
  • δυόσμο 
  • 1 κ.γ. δυόσμο 
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι 
  • Ηλιέλαιο

Eκτέλεση

  • Πλένουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να στραγγίζει καλά σε ένα σουρωτήρι.
  • Μουλιάζουμε την κινόα για 2-3 λεπτά.

Στο τηγάνι

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι ψιλοκομμένο και την κινόα.
  • Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια αλλά και τα φρέσκα.
  • Τρίβουμε το καρότο και το κολοκυθάκι στο χοντρό τρίφτη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν καλά.
  • Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, την κινόα, το κεφαλοτύρι, το μπέικιν παουντερ και τα μυρωδικά.
  • Ρίχνουμε και τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά με μια μεγάλη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε ελάχιστο νερό εάν το μείγμα είναι πολύ σφικτό.
  • Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα, τουλάχιστον.
  • Βγάζουμε το μίγμα και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες με τα χέρια μας.
  • Στο τηγάνι ρίχνουμε ηλιέλαιο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τα συχνά.
  • Τα  βγάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
  • Τρώγονται ζεστά αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου!

Πηγή: argiro.gr