Στιγμές στη ζωή μας που έχουμε ανάγκη τη μητέρα μας

Forever Woman

Η μητρότητα είναι το μεγαλύτερο δώρο για μια γυναίκα

Μητέρα είναι μόνο μια. Eίναι εκείνη που ό,τι και να κάνουμε, ό,τι και να πούμε δεν θα κρατήσει κακία. Είναι αυτή που θα είναι συνεχώς δίπλα μας, τόσο στα καλά όσο και στα κακά, το στήριγμα μας. Εκείνη που είτε είσαι 2 είτε 42 θα είσαι για πάντα το παιδάκι της. Οι στιγμές στη ζωή μας που έχουμε ανάγκη την μητέρα μας είναι πραγματικά αμέτρητες, παρόλα αυτά ξεχωρίσαμε κάποιες στιγμές, στις οποίες έχουμε ανάγκη τη μητέρα μας όπως εκείνη την πρώτη μέρα που μας άφησε στον παιδικό σταθμό.

Δείτε επίσης: Ευγνωμοσύνη και Συμπόνια

Όταν μαθαίνεις ότι είσαι έγκυος

Ίσως μια από τις πιο χαρούμενες μέρες της ζωής σου. Είναι τότε που συνειδητοποιείς ότι η ζωή σου δεν θα είναι πια ποτέ η ίδια. Ο πρώτος άνθρωπος που σου έρχεται στο μυαλό είναι αυτόματα η μητέρα σου. Εκείνη άλλωστε τα ‘χει περάσει και μπορεί να σου δώσει όλες τις πληροφορίες που θες και φυσικά θα σε καθησυχάσει.

Στη γέννηση του μωρού σου

Είναι η στιγμή που αρχίζεις και νιώθεις χαμένη. Το μωρό δεν σταματάει να κλαίει, εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί ενώ παράλληλα είσαι άυπνη και εξαντλημένη. Όσο λοιπόν εσύ πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό εμφανίζεται η μαμά και σαν θαύμα σε ηρεμεί και σε συνεφέρει. Η παρουσία της μητέρας τη συγκεκριμένη περίοδο είναι το αγχολυτικό που χρειάζεσαι.

Όταν το παιδί σου αρχίζει να μεγαλώνει

Η δύσκολη περίοδος που το παιδί μεγαλώνει και αρχίζει να απομακρύνεται σιγά-σιγά. Είτε αυτή είναι η πρώτη μέρα που το αφήνεις στο σχολείο είτε περνάει εφηβεία, το άγχος είναι ακριβώς το ίδιο. Τότε καταλαβαίνεις ότι το παιδί σου μεγαλώνει και ψάχνει να βρει το δικό του δρόμο, να φτιάξει τη δική του ζωή και προσωπικότητα. Ευτυχώς η μαμά, που τα έχει ζήσει και με σένα, ξέρεις ακριβώς τι να σου πει για να σε ηρεμήσει.

Όταν πενθείς

Αν βιώσεις μια σημαντική απώλεια το μόνο που θα σου απαλύνει τον πόνο είναι η αγκαλιά της μαμάς σου. Η αγκαλιά που “χωνόσουν” από όταν θυμάσαι τον εαυτό σου είναι εκεί για να σου θυμίσει ότι κάποιος σ’ αγαπάει και δεν είσαι μόνη σου. Θα σ’ αφήσει να χειριστείς το πένθος σου όπως θες αλλά θα είναι πάντα δίπλα σου, να σε προσέχει.

Όταν χωρίζεις

Όταν χωρίζεις ένα κεφάλαιο της ζωής σου κλείνει. Δεν έχει σημασία ποια ήταν η αιτία ή ποιος πήρε την απόφαση, αν ήταν σωστό ή λάθος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεσαι χρόνο και φυσικά αγάπη. Ποιός είναι πιο κατάλληλος λοιπόν από τη μαμά;

Όταν σε απολύουν

Δυστυχώς η ζωή δεν είναι μόνο επιτυχίες. Υπάρχουν αρκετά εμπόδια που θα συναντήσεις αλλά δεν πρέπει να σε πτοούν. Η μητέρα σου όμως θα είναι εκεί για να σε βοηθήσει να ξανασηκωθείς και να φτάσεις στην κορυφή! Συνήθως η ατάκα που τα συνοδεύει όλα αυτά είναι: “Aυτοί χάνουν που σε έδιωξαν, όχι εσύ! “

Όταν παντρεύεσαι

Όπως λέει και το τραγούδι είναι η μέρα που αποχωρίζεται η μάνα από την κόρη. Η μέρα που φεύγεις από το πατρικό σου και πας στο δικό σου σπίτι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εκείνη τη μέρα θα χρειαστείς τόσο εσύ όσο και η μητέρα σου αδιάβροχη μάσκαρα.

Στην πρώτη σου δουλειά

Ο ενθουσιασμός που έχουμε όταν παίρνουμε την πρώτη μας δουλειά είναι απερίγραπτος. Η αίσθηση ότι οδεύεις προς την ανεξαρτησία και ότι θα βγάζεις επιτέλους τα δικά σου λεφτά είναι πραγματικά μοναδική και φυσικά πρέπει όλα αυτά με κάποιον να τα μοιραστείς!

Στην ορκωμοσία σου

Όλοι οι κόποι, το διάβασμα και η σκληρή δουλειά σου ανταμείφθηκαν. Και εκείνη είναι εκεί, στην πρώτη σειρά να σε χειροκροτεί συγκινημένη και γεμάτη περηφάνια για όλα αυτά που κατάφερες!

Δείτε επίσης:

Διαβάστε
ακόμα