Ευγνωμοσύνη και Συμπόνια

Forever Woman

Ευγνωμοσύνη και Συμπόνια: Δύο Υπέροχα Συναισθήματα

Δεν ξέρω αν είναι το φυσικό περιβάλλον, η αγάπη μου για τη ζωή, τους ανθρώπους και τα ζώα, αλλά η ευγνωμοσύνη και η συμπόνια είναι δυο συναισθήματα που έντονα βιώνω τον τελευταίο καιρό. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γι’ αυτό.

Κι αυτό γιατί τα δυο αυτά συναισθήματα, εκτός από την ευγενική τους φύση διαθέτουν θεραπευτικές ικανότητες για το πνεύμα και την ψυχή.

Δείτε επίσης: Αυτο-συμπόνια : Ένα δυνατό αντίδοτο στη μαυρίλα των ημερών μας!

Γιατί με την ευγνωμοσύνη τίποτε δεν θεωρείς δεδομένο. Χαίρεσαι με όλα είσαι σε θέση να κάνεις, να έχεις και να βιώνεις. Έτσι, δίνεις χώρο στο καλύτερο, το φωτεινότερο και το πληρέστερο που μπορεί να έρθει στη ζωή σου.

Ενώ με τη συμπόνια αφουγκράζεσαι τον πόνο του άλλου. Ταυτόχρονα, καταλαβαίνεις τη μικρότητα σου μπροστά σε κάθε λογής “σταυρό” που μπορεί να συναντάς στη ζωή σου και να μην είναι δικός σου.

Μέσα από τη συμπόνια, η ψυχή σου όχι μόνο χτίζει γέφυρες με κάποιον άλλο. Αλλά μπορεί να διακρίνει και τη μαγεία που κρύβεται στο σύμπαν.

Γιατί ανοίγει και δίνει χώρο στη θεραπεία και την ανάρρωση σε μια άλλη ψυχή. Δεν έχει σημασία αν είναι ανθρώπινη ή ζωική.

Φίλες και φίλοι, όμορφη αυτή η εποχή, των σκοτεινών προγνωστικών και των ηλιόλουστων ημερών να εξασκηθούμε όλοι στη δημιουργία αυτών των δυο υπέροχων συναισθημάτων.

Πηγή: akis-angelakis.com

Δείτε επίσης:

Διαβάστε
ακόμα