Καθώς το καλοκαίρι τελειώνει, μαζί του, τελειώνει και η.. ντομάτα
Δε χρειάζεται όμως να “χάσουμε” τη φρεσκάδα και το άρωμα της. Ο καλύτερος τρόπος να το συντηρήσουμε είναι να φτιάξουμε μια υπέροχη σπιτική σάλτσα ντομάτας! Πάμε να δούμε πως.
Δείτε ακόμα: Light Donuts με ζάχαρη άχνη
Υλικά
- 600 γρ ώριμες σφιχτές ντομάτες ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες
- 4 κουταλιές της σούπας ντοματοπολτό, ελαφρά συμπυκνωμένο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
- 1 κόκκινη πιπερίτσα προαιρετικά
- 3 κουταλιές της σούπας μεσογειακά μυρωδικά (μαϊντανό, θρούμπι, ρίγανη και βασιλικό) ψιλοκομμένα
- 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
- αλάτι- πιπέρι
- λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μπλέντερ τις ντομάτες. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια τα καρότα και το σέλινο Προσθέτετε τον ντοματοχυμό, τον ντοματοπολτό, την πιπερίτσα και λίγο ζεστό νερό και κατόπιν, αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη. Σιγοβράζετε 40’-45’ μέχρι να μείνει με το λάδι της.
Αποσύρετε η σάλτσα από τη φωτιά, αφαιρείτε την πιπερίτσα και προσθέτετε το βασιλικό και το μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.
Δείτε ακόμα: