Σοκολατόπιτα

Η σοκολατόπιτα είναι η αδυναμία πολλών – αν όχι όλων-

Θα σας προσφέρει μια πλούσια γευστική εμπειρία

Αυτή η απλή σοκολατένια σπιτική συνταγή θα σας προσφέρει μια πλούσια γευστική εμπειρία και θα ικανοποιήσει τις λαχταριές σας για σοκολάτα.

Υλικά:

  1. 200γρ. σκούρα σοκολάτα
  2. 100γρ. βούτυρο
  3. 150γρ. ζάχαρη
  4. 3 αυγά
  5. 1/2 κ.γ. αλάτι
  6. 1 κ.γ. βανίλια
  7. 100γρ. αλεύρι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχουν λιώσει εντελώς. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώνει για μερικά λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  4. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να είναι ομοιογενής.
  5. Εκχύνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί που έχει ντυθεί με λαδόκολλα ή ψιχουλωτό χαρτί ψησίματος.
  6. Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να είναι στεγνή όταν βάζουμε ένα μαχαίρι ή ξυλάκι μέσα.
  7. Αφήνουμε να κρυώνει, κόβουμε σε τετράγωνα και σερβίρουμε.

Αυτή η σοκολατόπιτα είναι τέλεια όταν σερβίρεται με μια μπάλα παγωτού βανίλιας ή με λίγο σαντιγί στην κορυφή!

Διαβάστε
ακόμα