Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σοκολατένια καρδιά με κόκκινα φρούτα

Η σοκολάτα είναι η αγαπημένη των ερωτευμένων

Υπέροχη σοκολατένια καρδιά με κόκκινα φρούτα. Ιδανική συνταγή για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η σοκολάτα είναι η αγαπημένη των ερωτευμένων. Φτιάξτε με αυτή μια τούρτα σε σχήμα καρδιάς και ολοκληρώστε το δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου με τον πιο γλυκό τρόπο.

Υλικά 

  • 125 γρ. σοκολάτα 60-70 % περιεκτικότητα σε κακάο
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αυγά χωρισμένα
  • 1 κ.σ. αλεύρι κοσκινιμένο
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • Για το γαρνίρισμα
  • Λίγα Κόκκινα φρούτα
  • Λίγα Καρούλια σοκολάτας
  • Λίγα Κράνμπερις

Εκτέλεση

  • Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα καρδιά καλά βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με κακάο ή αλεύρι.
  • Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 170ºC, στον αέρα.
  • Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
  • Αφήνουμε να γίνει το μείγμα χλιαρό.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το αλεύρι, το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές, για περίπου 2-3′ σε μεσαία ταχύτητα.
  • Απαλά διπλώνουμε τα ασπράδια στο μείγμα σοκολάτας.
  • Αδειάζουμε τη φόρμα και ψήνουμε για 30′ περίπου, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια.
  • Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα και ξεφορμάρουμε.
  • Γαρνίρουμε με κράνμπερι, κόκκινα φρούτα και καρούλια σοκολάτας.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης