Συνταγή για κοτόσουπα αυγολέμονο

Forever Woman

Πώς θα φτιάξεις αυτό το σούπερ χειμωνιάτικο πιάτο; 

Ο καιρός έχει αρχίσει και κρυώνει και δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από τις ζεστές σούπες. Και η κοτόσουπα είναι η ωραιότερη και πιο γευστική και θρεπτική. 

Υλικά

1 κοτόπουλο μέτριο, ολόκληρο, καθαρισμένο

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα το ένα ολόκληρο και το άλλο ψιλοκομμένο σε καρέ

2 μεγάλα καρότα, το ένα ολόκληρο και το άλλο κομμένο σε ροδέλες

3/4 φλ. ρύζι για σούπα

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

2 αυγά

χυμός από 2 μεσαία λεμόνια

Εκτέλεση

Πλένεις καλά το κοτόπουλου, ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και το βάζεις σε μια κατσαρόλα με νερό πάνω από τη μέση. Το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά και ρίχνεις το ολόκληρο κρεμμύδι και το ολόκληρο καρότο.

Το αφήνεις να βράσει για 1 περίπου ώρα και το τρυπάς με ένα πιρούνι να δεις αν έχει μαλακώσει.

Όταν είναι έτοιμο το βγάζεις από την κατσαρόλα και το βάζεις σε μια πιατέλα. Σουρώνεις το ζωμό από το κοτόπουλο, τον βάζεις σε ένα μπολ και τον αφήνεις στην άκρη. Καθαρίζεις το κοτόπουλο από τα κόκκαλα και το κόβεις σε μικρά κομμάτια. Πλένεις την κατσαρόλα και ρίχνεις το λάδι να ζεσταθεί. Ρίχνεις τα λαχανικά και τα σοτάρεις για 3 λεπτά περίπου.

Προσθέτεις τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και τα βράζεις για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνεις το ρύζι και το αφήνεις να βράσει. Προσθέτεις το κοτόπουλο, σβήνεις την εστία. Σε ένα μπολ χτυπάς τα αυγά με το σύρμα μέχρι να γίνουν αφράτα. Συνεχίζεις να τα χτυπάς και ρίχνεις το χυμό λεμονιού και σιγά-σιγά το 1/3 από τον ζωμό που έχεις στην κατσαρόλα για να ζεσταθεί το αυγολέμονο.

Το ρίχνεις όλο στην κατσαρόλα και την μετακινείς για να πάει παντού.

Διαβάστε
ακόμα