Σιροπιαστός “Μπαμπάς” – Baba au rum!
Για τους λάτρεις των σιροπιαστών και της αφράτης κρέμας αυτή η συνταγή είναι ότι πρέπει! Σιροπιαστός “Μπαμπάς” – Baba au rum!
Υλικά
Σιρόπι
- 900 γρ. νερό
- 730 γρ. ζάχαρη
- 1 βανιλίνη
- Χυμός από μισό λεμόνι
Για τον “Μπαμπά”
- 5 αυγά
- 185 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού προαιρετικά
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανιλίνες
- 75γρ. νερό
Για τη γέμιση
- 300ml κρέμα γάλακτος
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Για το σιρόπι, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν. Μόλις βράσουν αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη βανιλίνη και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως.
- Για τον “Μπαμπά”, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βανιλίνη, το ξύσμα και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 10’ λεπτά, μέχρι να γίνουν σαν μαρέγκα
- Αδειάζουμε το μείγμα αλευριού μέσα στο μείγμα αυγών και ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά από κάτω προς τα πάνω για να μη χάσουν τον όγκο τους. Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 40’ λεπτά. Μόλις βγάλουμε τον “Μπαμπά” από τον φούρνο τον αφήνουμε να κρυώσει και τον ξεφορμάρουμε.
- Τον ξαναβάζουμε στη φόρμα και σιροπιάζουμε. Αφήνουμε να ρουφήξει όλο το σιρόπι και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Βάζουμε το γλυκό στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ. Κόβουμε το γλυκό γύρω γύρω και γεμίζουμε με σαντιγύ. Γαρνίρουμε προαιρετικά με φράουλες και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrismichailidis.com