Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αλλάξεις δίαιτα

Αποφάσισες να χάσεις κιλά; Κάντο σωστά!

Το να τρως υγιεινά είναι σίγουρα ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για τον οργανισμό σου. Μην ξεχνάς όμως ότι ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, οπότε έχει και άλλες ανάγκες. Μπορεί λοιπόν να πιστεύεις ότι ακολουθείς την κατάλληλη δίαιτα, αλλά να μην βλέπεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ευτυχώς υπάρχουν κάποια προειδοποιητικά σημάδια τα οποία σου δείχνουν ότι πρέπει να αλλάξεις διατροφή!

Αδύναμα μαλλιά

Τα μαλλιά έχουν πολύ μεγάλη σχέση με την διατροφή σου. Αν λοιπόν τα μαλλιά σου είναι εύθραυστα και μακραίνουν με πολύ αργούς ρυθμούς, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου περισσότερα λιπαρά οξέα, βιταμίνη Β12 ή και τροφές με φυλλικό οξύ.

Προβλήματα με το δέρμα σου

Η φαγούρα, τα σπυράκια, αλλά και η πρόωρη γήρανση του δέρματος είναι μερικά από τα δερματικά προβλήματα που εμφανίζονται λόγω κακής διατροφής. Αυτό σημαίνει ότι δεν παίρνεις τις κατάλληλες βιταμίνες ή καταναλώνεις ελάχιστα λιπαρά οξέα.

Είσαι συχνά άκεφη

Οι ειδικοί έχουν συνδέσει την κατάθλιψη με την ελάχιστη κατανάλωση τροφών με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα καθώς και την έλλειψη των υδατανθράκων. Όπως επίσης και με την μειωμένη κατανάλωση πρωτεΐνης και βιταμίνης D. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο εγκέφαλός να μη λειτουργεί σωστά και να είσαι διαρκώς με πεσμένη ψυχολογική κατάσταση.

Πριν λοιπόν αποφασίσεις να κάνεις δίαιτα καλό θα ήταν να συμβουλευτείς πρώτα έναν ειδικό!

Διαβάστε επίσης