Πως να φαίνεται ένας μικρός χώρος μεγαλύτερος!

Πως να φαίνεται ένας μικρός χώρος μεγαλύτερος!

Ένας μικρός χώρος μπορεί να είναι πολύ ζεστός και παρεΐστικος, αλλά πολλές φορές σου δίνει την αίσθηση ότι πνίγεσαι.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν μερικά εύκολα tips που μπορείς να ακολουθήσεις, ώστε να κάνεις το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο ευχάριστο.

Χρησιμοποίησε έπιπλα που έχουν 2 χρήσεις

Η εξοικονόμηση χώρου είναι απαραίτητη ώστε να γίνει η διακόσμηση του μικρού δωματίου σου πιο ανάλαφρη. Επέλεξε λοιπόν έπιπλα τα οποία έχουν και μια δεύτερη χρήση. Διάλεξε λοιπόν για παράδειγμα ένα σκαμπό, το οποίο κάτω από το μαξιλάρι του μπορεί να έχει και αποθηκευτικό χώρο. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με κάποιον καναπέ ή καναπέ κρεβάτι.

Μετέφερε τα βαριά και μεγάλα έπιπλα πίσω

Αν θέλεις το δωμάτιο να φαίνεται πιο ευρύχωρο, τότε μετέφερε όλα τα μεγάλα έπιπλα, είτε από θέμα ύψους, είτε από θέμα πλάτους, στο πίσω μέρος και κοντά στον τοίχο. Μην ξεχνάς ότι αν βρίσκονται κοντά στις πόρτες, το δωμάτιο θα φαίνεται ακόμα μικρότερο.

Μη χρησιμοποιείς πολλά διακοσμητικά

Για να γίνει ο χώρος σου πιο ευάερος πρέπει να μειώσεις τα διακοσμητικά. Δεν λέμε να μην χρησιμοποιήσεις κανένα απολύτως διακοσμητικό στοιχείο, αλλά καλό θα ήταν τα έπιπλα σου να έχουν καθαρές επιφάνειες και να χρησιμοποιείς μόνο τα απολύτως απαραίτητα αντικείμενα. Το δωμάτιο θα δείξει αμέσως μεγαλύτερο και πιο περιποιημένο. Άλλωστε less is always more!

Μη χρησιμοποιείς μεγάλα έργα τέχνης και πίνακες

Μπορεί οι μεγάλοι πίνακες να δίνουν ένα κύρος στη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων, σε ένα μικρό δωμάτιο όμως δείχνουν υπερβολικοί και μπορεί να αισθανθείς ότι αργά αργά οι τοίχοι σε πιέζουν. Επέλεξε λοιπόν έναν πίνακα μεσαίου μεγέθους, ο οποίος θα συμπληρώνει και θα αναδεικνύει τον χώρο σου.

Δείτε ακόμα
Υπέροχες κούπες με μηνύματα

Χρησιμοποίησε απλές κουρτίνες ή και καθόλου

Φρόντισε το ύφασμα που θα χρησιμοποιήσεις για τις κουρτίνες να είναι απλό από άποψη σχεδίου και αρκετά φωτεινό, ώστε να δείχνει το δωμάτιο μεγαλύτερο. Καλό θα ήταν να αποφύγεις τις πολύ μακριές κουρτίνες, οι οποίες ακουμπούν στα έπιπλα, καθώς θα φαίνονται λες και φέρνουν τον τοίχο πιο μέσα στον χώρο.

Χρησιμοποίησε καθρέφτες

Οι καθρέφτες είναι το πιο γνωστό τρικ ώστε να κάνεις ένα χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Επίσης, βοηθούν το φως να εξαπλώνεται περισσότερο, οπότε αυτόματα το δωμάτιο γίνεται πιο φωτεινό.

Διαβάστε
ακόμα