Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πώς θα απαλλαγώ εύκολα από τη μυρωδιά του σκόρδου;

Ένα έξυπνο trick για σένα που αγαπάς το σκόρδο στο φαγητό!

Μπορεί να έβαλες στη συνταγή σου λίγο παραπάνω από ότι έπρεπε, ή το μενού σήμερα να ήταν μπακαλιάρος με σκορδαλιά. Όσο και να το ευχαριστήθηκες, στο τέλος η μυρωδιά στην αναπνοή σου μένει «δωράκι»…

Διάβασε ακόμα: Υπάρχουν 3 μυστικά για να φτιάξεις την πιο νόστιμη μακαρονάδα

Ο μεγάλος ένοχος είναι το  αλλύλιο μεθυλοσουλφίδιο που περιέχει και μεταβολίζεται πολύ αργά με αποτέλεσμα να διατηρείται στο σώμα μας σε υψηλή συγκέντρωση και για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την κατανάλωσή του. Κι όμως όσο έντονο κι αν είναι, μπορεί να «βρει τον δάσκαλό του», που στην περίπτωσή μας είναι το γάλα.  Ένα μικρό ποτηράκι γάλα περιορίζει τα επίπεδα του αλλύλιου μεθυλοσουλφιδίου στην αναπνοή κατά 50%. Το πλήρες γάλα μάλιστα, εμφανίζεται πιο αποτελεσματικό.

Ξεφλούδισμα σκόρδου

Τώρα που βρήκες τι θα κάνεις με την αναπνοή σου, πιθανότατα να αναρωτιέσαι τι θα κάνεις και με τα χέρια σου που αναπόφευκτα θα μυρίσουν, μόλις ξεφλουδίσεις το σκόρδο. Τι μπορείς να κάνεις: πάρε ένα βάζο, βάλε μέσα το σκόρδο και ξεκίνα να κουνάς δυνατά. Θα δεις ότι μετά από λίγο το σκόρδο θα σπάσει και σιγά- σιγά θα ξεφλουδιστεί από μόνο του.

Εναλλακτικά μπορείς να ρίξεις τις σκελίδες σε ένα γυάλινο μπολ και στη συνέχεια να τις βάλεις στον φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα. Μόλις βγάλεις το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων, θα το κουνήσεις ελαφρά και οι φλούδες από τις σκελίδες θα έχουν αφαιρεθεί.

Κις λορέν από τον Στέλιο Παρλιάρο
Ζεστές μπανάνες με παγωτό από τον Στέλιο Παρλιάρο 

Διαβάστε επίσης