Πως να πλύνεις σωστά τις πετσέτες μπάνιου


Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από μια πετσέτα μπάνιου που θυμίζει.. γυαλόχαρτο

Πόσες φορές σου έχει τύχει να βγεις από το ντους και η πετσέτα σου να είναι τραχιά και να έχει μια περίεργη μυρωδιά; Εκείνη τη στιγμή αρχίζεις και αναπολείς τις μαλακές και αφράτες πετσέτες που σε αγκάλιαζαν και σε έκαναν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι πάνω σε ένα συννεφάκι. Για την “καταστροφή” των πετσετών σου ευθύνεται το λάθος πλύσιμο. Ναι καλά άκουσες. Οι πετσέτες πρέπει να πλένονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο ώστε να διατηρούνται αφράτες. Πάμε να δούμε λοιπόν πως να πλύνεις σωστά τις πετσέτες μπάνιου σου.

Δείτε επίσης: Πώς θα εξαφανίσω τα μυρμήγκια με τον πιο φυσικό τρόπο;

Η διαδικασία για το πλύσιμο των πετσετών είναι διαφορετική από το κλασσικό πλύσιμο που κάνουμε στα ρούχα. Υπάρχουν κάποια μικρά tips που αν τα ακολουθήσεις, όχι μόνο οι πετσέτες σου θα παραμείνουν αφράτες αλλά θα έχουν και περισσότερη διάρκεια στο χρόνο και απορροφητικότητα.

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να ξεχωρίσεις τις πετσέτες από τα υπόλοιπα ρούχα. Το καλύτερο είναι να πλένεις τις πετσέτες μόνες τους χωρίς άλλα ρούχα. Στόχος είναι να διατηρήσεις παρόμοια υλικά μαζί.

Μόλις λοιπόν βάλεις τις πετσέτες στον κάδο πλυντηρίου, πρόσθεσε το υγρό απορρυπαντικό ρούχων. Γενικά, τα υγρά απορρυπαντικά είναι καλύτερα από τα απορρυπαντικά σε σκόνη, καθώς η περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία στο νερό αναμιγνύεται με το απορρυπαντικό σε σκόνη, το οποίο περιορίζει την αποτελεσματικότητα καθαρισμού.

Επίσης φρόντισε να χρησιμοποιήσεις τη μισή ποσότητα από αυτή που χρησιμοποιείς συνήθως, καθώς το πολύ απορρυπαντικό μπορεί να καταστρέψει τις ίνες των πετσετών και να θέσει σε κίνδυνο την απαλότητά τους.

Δείτε ακόμα  Δώσε στα ποτήρια σου τη χαμένη τους λάμψη

Ακόμα ένα πράγμα που πρέπει να θυμάσαι είναι να πλένεις τις πετσέτες με ζεστό νερό ώστε να απολυμανθούν σωστά. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι οι πετσέτες χρειάζονται περισσότερο απολύμανση από ότι καθάρισμα.

Στέγνωσε τις πετσέτες στο στεγνωτήριο

Το στέγνωμα στον αέρα θα έχει ως αποτέλεσμα να σκληρύνει την πετσέτα. Αντιθέτως, το στεγνωτήριό είναι το κλειδί για να αποκτήσουν αυτήν την ελαφριά, αφράτη αίσθηση που αναζητάς. Βάλτε τις καθαρές πλέον πετσέτες σας στο στεγνωτήριο με μερικές μάλλινες μπάλες στεγνωτηρίου, οι οποίες απορροφούν και εξατμίζουν την υγρασία. Επίλεξε χαμηλή θερμοκρασία για το στέγνωμα, γιατί η υψηλή θερμότητα μπορεί να καταστρέψει τις βαμβακερές ίνες τους.

Tip: Εάν οι πετσέτες έχουν ήδη χάσει το χνούδι τους από το απορρυπαντικό και το μαλακτικό, κάνε έναν πλήρη κύκλο πλύσης με ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι αντί για απορρυπαντικό.

Δείτε επίσης:

Διαβάστε επίσης