Πως να εξοικονομήσεις χώρο σε μικρή κουζίνα!

Πως να εξοικονομήσεις χώρο σε μικρή κουζίνα!

Οι μικρές κουζίνες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις μεγάλες

Οι μικρές κουζίνες το μόνο χρειάζονται είναι έναν έξυπνο σχεδιασμό ώστε να γίνουν πιο λειτουργικές και στιλάτες. Αν λοιπόν βρίσκεσαι σε μια περίοδο ανανέωσης, παρακάτω θα βρεις μερικές υπέροχες και εύκολες ιδέες για να εξοικονομήσεις χώρο στην κουζίνα σου και φυσικά να την κάνεις και πιο στιλάτη!

Χρησιμοποίησε ράφια

Αν η κουζίνα σου δεν έχει αρκετά ντουλάπια, μια καλή ιδέα είναι να τοποθετήσεις ράφια. Τα ράφια μπορούν να λειτουργήσουν ως ντουλάπια και να χρησιμοποιηθούν σαν αποθηκευτικός χώρος. Μπορείς επίσης να βάλεις μεγάλα ράφια ακριβώς πάνω από τα ντουλάπια σου και να τοποθετήσεις εκεί τα πράγματα που δε χρησιμοποιείς καθημερινά.

Προτίμησε τα ανοιχτά χρώματα

Τα σκούρα χρώματα έχουν την τάση να σκοτεινιάζουν και να μικραίνουν ένα χώρο. Για αυτό προτίμησε ανοιχτά χρώματα όπως μπεζ ή κρεμ, για τα βασικότερα σημεία της κουζίνας σου, όπως για παράδειγμα τα ντουλάπια που καταλαμβάνουν αρκετό χώρο.

Κρέμασε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια

Μία έξυπνη ιδέα που θα δώσει στην κουζίνα σου στυλ είναι να κρεμάσεις τα τηγάνια και τις κατσαρόλες! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα περάσεις μέσα από μία βέργα ή μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα μικρό κουρτινόξυλο με γαντζάκια. Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσεις και χώρο αλλά θα δώσεις κι ένα επιπλέον στυλ στην κουζίνα σου!

Χρησιμοποίησε καθρέπτες

Οι καθρέπτες, δίνουν την αίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα. Τοποθέτησε λοιπόν καθρέπτες στα ντουλάπια ώστε να κάνεις την κουζίνα σου να δείχνει πιο ευρύχωρη και φωτεινή!

Δείτε ακόμα
4 χριστουγεννιάτικα DIY αν αγαπάς το Christmas Deco!

Χρησιμοποίησε το πάνω μέρος του ψυγείου σου

Αν το ψυγείο σου δεν φτάνει μέχρι πάνω και δεν είναι εντοιχισμένο, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πάνω μέρος του σαν αποθηκευτικό χώρο. Βάλε εκεί καλάθια ή οτιδήποτε άλλο μπορείς. Μπορεί να μη χωράνε πολλά πράγματα αλλά ότι και να γλιτώσεις από άλλους αποθηκευτικούς χώρους είναι κέρδος!

Χρησιμοποίησε ραφάκια στα ντουλάπια

Αν τα ντουλάπια που έχεις είναι αρκετά ψηλά και αφήνουν πολύ ανεκμετάλλευτο χώρο, μπορείς να τοποθετήσεις μικρά ραφάκια. Τα ραφάκια θα δημιουργήσουν νέες επιφάνειες. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να αποθηκεύσεις περισσότερα πράγματα και να είναι τα σκεύη πιο οργανωμένα.

Χρησιμοποίησε μερικά από αυτά τα tips , βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και είμαι σίγουρη ότι θα αποκτήσεις την άνετη και λειτουργική κουζίνα που πάντα ήθελες!

Διαβάστε
ακόμα