Η αξία των τάπερ στο ελληνικό σπίτι είναι αυθεντική!
Τα τάπερ θεωρούνται μια σταθερή αξία και σε αυτό νομίζω συμφωνούμε όλοι. Σε ένα ελληνικό σπίτι υπάρχουν αμέτρητα τάπερ και η χρήση τους είναι καθημερινή και απαραίτητη. Απαραίτητα για τα παιδιά της οικογένειας που θα πάρουν το κολατσιό τους σε τάπερ, για τους εργαζόμενους που θα πάρουν το φαγητό τους στη δουλειά αλλά και για τις μετακινήσεις ή αν υπάρχουν μωράκια στο σπίτι.
Η αρχική τους χρήση ήταν να αποθηκεύουμε φαγητό, όμως τελικά τα τάπερ είναι απαραίτητα γιατί έχουν άλλες τόσες ακόμα χρήσεις για να αξιοποιηθούν στο έπακρο. Δεν είναι λίγες οι φορές που σε ένα τάπερ μπορεί να αποθηκεύσουμε κουμπιά, κλωστές, καλλυντικά, μαρκαδόρους και πάει λέγοντας. Παρόλα αυτά, το κακό με την συνεχή τους χρήση είναι ότι κάποια στιγμή κιτρινίζουν…
Ειδικά, αν τα τα χρησιμοποιούμε για φαγητά που περιέχουν ντομάτα ή κάρι, έχουμε βιώσει ότι δεν καθαρίζουν εύκολα, όσο κι αν το προσπαθούμε. Η λύση είναι πολύ απλή και βρίσκεται στο ψυγείο μας. Το μόνο που χρειαζόμαστε για να δώσουμε λύση στο πρόβλημα μας είναι ένα λεμόνι. Το κόβουμε στη μέση και αρχίζουμε να το τρίβουμε σε κάθε πιθανή πλευρά του τάπερ μας. Έπειτα, το αφήνουμε για λίγο στον ήλιο να στεγνώσει και ξεπλένουμε με υγρό πιάτων. Τώρα βλέπεις καμία κιτρινίλα;