Μακιγιάζ ανάλογα το σχήμα των ματιών σου!


Σωτήρια tips που θα σε βοηθήσουν να τονίσεις τα χαρακτηριστικά σου

Σωτήρια tips που θα σε βοηθήσουν να τονίσεις τα χαρακτηριστικά σου

Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό τύπο ματιών, με αποτέλεσμα να θέλουν και διαφορετικό τρόπο βαψίματος. Δες λοιπόν παρακάτω πως μπορείς να πέτυχεις το ιδανικό μακιγιάζ ανάλογα με τον τύπο ματιών σου!

Μάτια με κανονική απόσταση μεταξύ τους / αμυγδαλωτά μάτια

Η συμμετρία των οφθαλμών σου δίνει το πλεονέκτημα να επιλέξεις οποιοδήποτε στυλ θέλεις. Εμείς θα σου προτείναμε να τονίσεις την εξωτερική γωνία των ματιών σου, με ένα πλάγιο σκούρο V ή ακόμα να βάψεις και τις δυο γωνίες με μια έντονη σκιά. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και στις δυο εκδοχές!

Μάτια που έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους:

Το ιδανικό μακιγιάζ ματιών για το συγκεκριμένο είναι αυτό που έχει τη σκούρα σκιά στην εξωτερική γωνία και ανοιχτόχρωμη στην εσωτερική, καθώς τα κάνει να μοιάζουν πως έχουν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους.

Μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους:

Είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που αναφέραμε παραπάνω. Άρα θα λειτουργήσεις με ακριβώς τον αντίθετο τρόπο. Χρησιμοποίησε δηλαδή μια πιο σκούρα σκιά ματιών στην εσωτερική γωνία και μια πιο ανοιχτόχρωμη στην εξωτερική, έτσι θα πετύχεις να τα κάνεις να φαίνονται πιο κοντά.

Στρογγυλά μάτια

Τα συγκεκριμένα μάτια είναι ομοιόμορφα και σε πλάτος και σε μήκος. Επομένως καλό θα ήταν να τα κάνεις να δείχνουν πιο αμυγδαλωτά. Πως θα το πετύχεις αυτό? Μα φυσικά με την ιδανική εφαρμογή σκιάς. Επέλεξε να τονίσεις την εξωτερική γωνία των ματιών με το κατάλληλο μακιγιάζ δίνοντας του ένα πιο ισορροπημένο σχήμα. (Προτίμησε το μακιγιάζ με V). Ακόμα μια καλή επιλογή είναι να βάλεις σκούρα σκιά και στις δυο γωνίες του ματιού, ολοκληρώνοντας με μια πιο ανοιχτόχρωμη στη μέση.

Μάτια με καθοδικό σχήμα

Δυστυχώς το συγκεκριμένο σχήμα το μόνο που καταφέρνει είναι να κάνει το βλέμμα να δείχνει πεσμένο και κουρασμένο, καθώς η εξωτερική γωνία του ματιού είναι πιο χαμηλά από την εσωτερική. Φρόντισε λοιπόν να κάνεις ένα μακιγιάζ με σκούρα σκιά στην εξωτερική γωνία των ματιών έτσι ώστε να φαίνονται πιο ανοδικά. Πρόσεξε όμως η γωνία που θα σχηματίσεις να έχει ανοδική πορεία.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα