Ποια μπαχαρικά συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Forever Woman

Τα μπαχαρικά δεν χαρίζουν μόνο νοστιμιά στη διατροφή σου, αλλά και ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα συστατικά που περιέχουν τα μπαχαρικά μπορούν να συμβάλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού. Καταφέρνουν να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού απέναντι σε πιθανούς κινδύνους. Τι θα έλεγες αν λοιπόν αν σου έλεγα ότι μπορείς να θωρακίσεις τον οργανισμό σου, δίνοντας γεύση στη διατροφή σου; Πολύ καλό για να είναι αληθινό, είναι όμως! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις στη μαγειρική σου τα παρακάτω μπαχαρικά.

Δείτε επίσης: Πώς να αντιμετωπίσεις το πρόωρο ξύπνημα

Μαύρο πιπέρι

Το μαύρο πιπέρι φημίζεται για τις αντικαταθλιπτικές του ιδιότητες. Είναι ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό με αντιμικροβιακή δράση, ενώ προστατεύει παράλληλα την υγεία του στομάχου. Συμβάλει επίσης στη βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας, βελτιώνει την ικανότητα του οργανισμού να απορροφά τα θρεπτικά συστατικά και ενισχύει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς διαθέτει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Παράλληλα, ενισχύει το νευροτροφικό παράγοντα στον εγκέφαλο, που συνδέεται με βελτιωμένη λειτουργία του εγκεφάλου και με χαμηλότερο κίνδυνο παθήσεων του εγκεφάλου. Επίσης έχει αποδειχτεί ότι έχει ανοσορρυθμιστική δράση σε κύτταρα και όργανα του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Σκόρδο

Το σκόρδο μπορεί να ενεργοποιήσει τη δράση ορισμένων κυττάρων στον οργανισμό. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν δρα ως φυσικό αντιβιοτικό, αλλά και ως μέσο πρόληψης έναντι του κοινού κρυολογήματος και της γρίπης.

Ginger

Το ginger έχει αντιβιοτική και αντιμικροβιακή δράση χάρη στην τζιντζερόλη που περιέχει. Επίσης είναι ιδανικό για την περίοδο που διανύουμε, καθώς τώρα που ο καιρός γίνεται κρύος, το τσάι από ginger προκαλεί εφίδρωση και μπορεί να ζεστάνει το σώμα μας εκ των έσω.

Διαβάστε
ακόμα