Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ποια είναι τα μαγειρικά λάθη που κάνουμε συνέχεια;

Με αυτούς τους τρόπους θα καταφέρεις να τα διορθώσεις πανεύκολα

Όσο έμπειρες κι αν είμαστε στο κομμάτι της μαγειρικής, λάθη μπορεί να γίνουν. Κάποια από αυτά μάλιστα, επαναλαμβάνονται και πολλές φορές. Και επειδή δεν «μας παίρνει» πλέον να παραγγέλνουμε συνεχώς απέξω, καλό είναι να μάθουμε να διορθώνουμε αυτά τα λάθη και μόνοι μας. Μερικά από τα πιο συχνά λάθη, είναι το φαγητό να βγει πολύ αλμυρό, νερουλό ή ακόμα και στεγνό. Τι κάνουμε σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις;

Διάβασε ακόμα: Πώς μπορείς να βράσεις τα αυγά σου… τέλεια;

Λύσσα από το αλάτι

Όταν το «παρακάνεις» με το αλάτι και το καταλαβαίνεις μόλις είναι ήδη… αργά, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις μία πατάτα σε μια κατσαρόλα, την οποία θα έχεις κόψει στα δύο και καθαρίσει. Αν πρόκειται για σούπα ή για σάλτσα, μπορούμε να βάλουμε μια χοντρή φέτα μπαγιάτικο ψωμί.

Στεγνό κρέας

Άλλες φορές πάλι, μπορεί να συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες, ένα συχνό λάθος, είναι το κρέας να μας βγει στεγνό. Αν το κρέας μας μέσα στην κατσαρόλα έχει στεγνώσει και δεν υπάρχει τίποτα, ρίχνουμε 3 κουταλιές γάλα εβαπορέ ή φρέσκο, και το αφήνουμε να πάρει ξανά μια βράση.

Όταν η σούπα δεν πήζει

Τώρα που σιγά σιγά χειμωνιάζει, ένα φαγητό που θα υπάρχει έστω μια φορά την εβδομάδα στα σπίτια μας είναι η σούπα. Κάποιες φορές, το λάθος που γίνεται με τη σούπα, είναι να μην μπορεί να πήξει. Αν σου συμβεί κάτι ανάλογο, ρίξε στην κατσαρόλα πατάτα, την οποία προηγουμένως θα έχεις περάσει από χοντρό τρίφτη, και άφησε το φαγητό να πάρει μια βράση. Επίσης, μπορούμε να αναμείξουμε σε ένα μπολ 60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα στη σούπα που θέλουμε να πήξει.

Φτιάξε ριζότο με μανιτάρια, τυρί και θυμάρι
Πανεύκολη συνταγή για κέικ κανέλας

Διαβάστε επίσης