Φτιάξε ριζότο με μανιτάρια, τυρί και θυμάρι

Forever Woman

Πώς θα φτιάξεις αυτό το θρεπτικό και ταυτόχρονα λαχταριστό πιάτο;

Ένα από τα πιο αγαπημένα σου πιάτα για αυτή την εποχή, δεν είναι άλλο από το ριζότο με μανιτάρια, τυρί και θυμάρι. Κρεμώδες, θρεπτικό και εποχικό, είναι έτοιμο να ικανοποιήσει τη γευστική ανάγκη και του πιο απαιτητικού ουρανίσκου, ενώ ταυτόχρονα η απλότητά του μπορεί να “μαγέψει” και τους μικρούς μας φίλους!

Διάβασε ακόμα: Μοσχάρι κότσι με κρασί και χειμωνιάτικα λαχανικά

Υλικά

400 γρ. ρύζι για ριζότο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1.5 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
4-5 μανιτάρια
3-4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ. γεμάτο θυμάρι ψιλοκομμένο
αλάτι

Εκτέλεση

Μανιτάρια

Κόβεις τα μανιτάρια στα δύο τα βάζεις σε ένα μπολ και προσθέτεις ελαιόλαδο και αλάτι έτσι ώστε να πάει παντού. Τα τοποθετείς σε ένα ταψί ή πυρίμαχος σκεύος και τα ψήνεις στους 220 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά. Όταν πάρουν χρώμα και μαλακώσουν τα αφήνεις στην άκρη μέχρι να ετοιμάσεις το ριζότο.

Ριζότο

Ετοιμάζεις το ζωμό. Ρίχνεις σε μια μέτρια κατσαρόλα ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτεις το σκόρδο και το ρύζι και συνεχίζεις το σοτάρισμα για για 2 λεπτά ακόμη. Ρίχνεις το κρασί και περιμένεις να εξατμιστεί μέχρι να προσθέσεις το ζωμό. Ανακατεύεις καλά και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά φροντίζοντας ο ζωμός να καλύπτει το ρύζι.
Μόλις βράσει το ρύζι βγάζεις την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτεις τα μανιτάρια, την παρμεζάνα και το θυμάρι. Σκεπάζεις την κατσαρόλα και περιμένεις 5 περίπου λεπτά μέχρι να σερβίρεις.

Διαβάστε
ακόμα