Πανεύκολη τυρόπιτα στο τηγάνι

Μια από τις πιο κλασικές και αγαπημένες πίτες είναι η τυρόπιτα.

Μια από τις πιο κλασικές και αγαπημένες πίτες είναι η τυρόπιτα.

Η αγάπη μας για τις πίτες είναι γνώστη, ειδικά όταν πέρα από νόστιμες είναι και υγιεινές τις αγαπάμε ακόμα περισσότερο. Μια από τις πιο κλασικές και αγαπημένες πίτες είναι η τυρόπιτα. Επειδή εμείς όμως ψάχνουμε να σου προτείνουμε πάντα το λίγο πιο διαφορετικό, αποφασίσαμε να σου δείξουμε πως μπορείς να κάνεις εύκολα την πιο υγιεινή και νόστιμη τυρόπιτα στο τηγάνι!

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 1 γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλεις
  • Λίγη ρίγανη
  • Λίγο σκόρδο σε σκόνη
  • 40 γραμμάρια βρώμη ή αλεύρι βρώμης
  • 150 γραμμάρια τυρί κίτρινο τριμμένο light

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα 2 αυγά μέσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία κρέμα το μείγμα μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, λίγη ρίγανη και σκόρδο σε σκόνη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το τυρί light και ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε τη βρώμη μας. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και ετοιμαζόμαστε για το ψήσιμο της πίτας μας.

Αφήνουμε το τηγάνι να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε μέσα όλο το μείγμα της τυρόπιτας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και αφήνουμε να ψηθεί καλά από τη μία πλευρά για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και μετά από 1-2 λεπτά τη βγάζουμε από το τηγάνι και σερβίρουμε.

Διαβάστε
ακόμα