Μια λαχταριστή λιχουδιά που θα συνοδέψεις με το ζεστό ρόφημά σου
Ένα από τα γλυκά που μας θυμίζουν Χριστούγεννα είναι και τα ρολάκια κανέλας. Λίγο το άρωμα της κανέλας, λίγο η γλυκιά τους γεύση, τα ρολάκια κανέλας είναι το γλυκό που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!
Υλικά
1 φλ. γάλα πλήρες
12 γρ. ξερή μαγιά
1/2 φλ. ζάχαρη
70 γρ. βούτυρο
2 αβγά
1 φλ. αλεύρι σκληρό
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση θα χρειαστούμε:
1/2 φλ. μαύρη ζάχαρη
2 κ.σ. κανέλα
70 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
αλάτι
Για το γλάσο θα χρειαστούμε:
150 γρ. μασκαρπόνε
30 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ κ.γ. βανίλια
1/4 φλ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Ζεσταίνεις το γάλα χωρίς να βράσεις και το αφήνεις για λίγο στην άκρη να κρυώσει. Το βάζεις στο μίξερ και προσθέτεις την θρυμματισμένη μαγιά, τη ζάχαρη και τα χτυπάς για λίγο. Προσθέτεις το βούτυρο, τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Κοσκινίζεις τα δύο είδη αλευριών, τα ρίχνεις στο μίξερ μαζί με λίγο αλάτι και χτυπάς για 10 περίπου λεπτά. Αφαιρείς τη ζύμη από το μίξερ και βεβαιώνεσαι πως είναι σφιχτή και δεν κολλάει στα χέρια σου. Την τοποθετείς σε ένα μπολ που έχεις λαδώσει προηγουμένως και την αφήνεις να φουσκώσει σκεπασμένη για μιάμισι περίπου ώρα.
Αλευρώνεις μια καθαρή επιφάνεια και ανοίγεις τη ζύμη με τον πλάστη σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο. Σε ένα μπολ ρίχνεις το βούτυρο, τη ζάχαρη, αλάτι και κανέλα και ανακατεύεις καλά. Αφού ανοίξεις τη ζύμη απλώνεις το μείγμα με την κανέλα.
Τυλίγεις τη ζύμη σε μορφή ρολού και την κόβεις σε 10-12 κομμάτια. Βουτυρώνουμε το σκεύος και τοποθετείς τα κομμάτια της ζύμης το ένα δίπλα στο άλλο. Τα αφήνεις να ψηθούν σκεπασμένα με ένα αλουμινόχαρτο για μισή περίπου ώρα. Όση ώρα ψήνονται ετοιμάζεις το γλάσο βάζοντας όλα τα υλικά στο μίξερ και χτυπώντας μέχρι να πάρουν τη μορφή κρέμας. Αφαιρείς τα cinnamon rolls από το φούρνο και περιμένεις να κρυώσουν λίγο πριν απλώσεις το γλάσο.
Δείτε επίσης: