Χριστουγεννιάτικο trifle με μαρέγκες και μπισκότα

Forever Woman

Τρεις στρώσεις, τριπλή απόλαυση

Trifle με μαρέγκες και μπισκότα. Γευστικό και εντυπωσιακό γιορτινό γλυκό! Τρεις στρώσεις, τριπλή απόλαυση.

Yλικά

Για τις μαρέγκες

  • 3 ασπράδια
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 80 γρ. άχνη ζάχαρη
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Για το trifle

  • 1 lt κρέμα γάλακτος 35%
  • 300 γρ. τυρί κρέμα με γιαούρτι
  • 1 διπλή συσκευασία (2×154 γρ.) γεμιστά μπισκότα
  • 2 ρόδια καθαρισμένα
  • 1 συσκ. (115 γρ.) mini μπισκότα γεμιστά

Εκτέλεση

Βροχηδόν και πάντα χτυπώντας προσθέτουμε την ζάχαρη. Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη, διπλώνοντας απαλά την μαρέγκα με σπάτουλα. Προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά) και τη βάζουμε σε κορνέ. Στρώνουμε λαδόκολλα σε δυο λαμαρίνες και κόβουμε τις μαρέγκες σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Ψήνουμε στους 80-100 ºC, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 1 ώρα να στεγνώσουν.

Όταν ξεκολλάνε από την λαδόκολλα, είναι έτοιμες. Διατηρούνται πολλές ημέρες σε αεροστεγές δοχείο. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Σε μεγάλο διάφανο μπολ κάνουμε στρώσεις με κρέμα, μπισκότο, μαρέγκες και ξανά κρέμα, μπισκότο, μαρέγκα. Τέλος προσθέτουμε τα mini μπισκότα και τα ρόδια.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε
ακόμα