Το super θρεπτικό snack που θα παίρνεις παντού μαζί σου!
Ξέρεις ότι υπάρχουν φορές που πεινάς και θέλεις κάτι γλυκό, αλλά υγιεινό. Αυτή η συνταγή για μπισκότα με μπανάνα και βρώμη είναι πανεύκολη και αξίζει να τη δοκιμάσεις. Τα υλικά περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά και για αυτό τα μπισκότα αποτελούν ιδανική επιλογή για πριν και μετά τη γυμναστική. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις αυτά τα βήματα…
Υλικά
3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
½ φλ. βούτυρο αμυγδάλου
1 κουτ. σ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουτ. σ. μέλι
2 ½ φλ. βρώμη με cranberries
½ φλ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
1 κουτ. σ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γκ. άρωμα βανίλιας
¼ κουτ. γλ. κανέλα
¼ κουτ. γλ. αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. Καλύπτεις μια λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνεις τις μπανάνες με ένα πιρούνι και τις ανακατεύεις με το βούτυρο αμυγδάλου, το κανονικό βούτυρο, τη βανίλια και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύεις τη βρώμη, το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι. Προσθέτεις το περιεχόμενο αυτού του μπολ στο άλλο με τη μπανάνα και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο τέλος, προσθέτεις τις σταγόνες σοκολάτας. Με ένα κουτάλι, ρίχνεις πάνω στη λαδόκολλα μικρά μπαλάκια από τη ζύμη, αρκετά μακριά το ένα από το άλλο. Ψήνεις τα μπισκότα για 12-14 λεπτά περίπου μέχρι να σκουρύνει το χρώμα. Αφήνεις να κρυώσουν πάνω σε σχάρα και τα φυλάς σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.