Τρουφάκια vegan με 3 υλικά

Forever Woman

Μόνο τρία υλικά και λίγα λεπτά χρειάζεσαι για να φτιάξεις τα πιο εύκολα τρουφάκια.

Tα συγκεκριμένα τρουφάκια μπορούν να τα φάνε όλοι ανεξαιρέτως αφού είναι και plant-based! Μία καλή κουβερτούρα – Nestlé Dessert 65% κακάο επέλεξα εγώ – μία φυτική κρέμα και ένα βούτυρο ξηρών καρπών (φυστικοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο ή το δικό μας Granola Butter) και θα φτιάξεις τα τρουφάκια που θα κερνάς σε όλες τις γιορτές, που θα πας στο γραφείο για τα γενέθλια σου, που θα σηκώνεσαι κάθε μισή ώρα το βράδυ από τον καναπέ με την πρόφαση να πιεις νερό αλλά θα μπουκώνεις 2-3. Enjoy!

  • Μερίδες: 10-15 τρουφάκια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 30-40 λεπτά
  • Φυλάμε τα τρουφάκια καλυμμένα στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.

Υλικά


Εκτέλεση

1) Γεμίζουμε μέχρι λίγο πιο κάτω από τη μέση ένα κατσαρολάκι με νερό και το αφήνουμε να πάρει βράσει. Κομματιάζουμε την Κουβερτούρα Nestlé Dessert 65% Κακάο, την βάζουμε σε πυρίμαχο μπολ μαζί με το γάλα καρύδας και τοποθετούμε το εμπολ πάνω από το κατσαρολάκι, προσέχοντας να μην ακουμπά το μπολ το νερό. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

2) Αποσύρουμε το μπολ από το κατσαρολάκι, προσθέτουμε το αμυγδαλοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε για 30-40 λεπτά ή μέχρι να έχει σφίξει καλά.

3) Σε ένα πιάτο απλώνουμε 3 κ.σ. κοσκινισμένο Nestlé Dessert Κακάο 100%. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, πλάθουμε 10 μπαλάκια (περίπου 20 γρ.) και τα περνάμε μέσα από το κακάο να καλυφθούν ομοιόμορφα.

Πηγή: www.madameginger.com