Οι τροφές που λευκαίνουν τα δόντια σου σε χρόνο ντετέ!


Κάποιες είναι και απίστευτα healthy. Τυχαίο;

Ξέρεις πολύ καλά ότι το κιτρίνισμα και ο αποχρωματισμός των δοντιών είναι συχνό φαινόμενο. Αυτό συνήθως συμβαίνει, όταν το εξωτερικό στρώμα των δοντιών, ή το σμάλτο αποχρωματίζεται. Αυτό που σίγουρα δεν ξέρεις όμως, είναι ότι υπάρχουν τρόποι να λευκάνεις τα δόντια σου φυσικά, χωρίς να χρησιμοποιήσεις χημικές ουσίες και να ξοδέψεις πολλά χρήματα. Απίστευτο αλλά αληθινό!

Πώς θα το καταφέρεις; Μέσα από την προσθήκη διάφορων τροφών στην καθημερινότητά σου που λευκαίνουν φυσικά τα δόντια. Όλως τυχαίως κάποιες είναι και απίστευτα healthy. Οπότε, πετυχαίνεις δύο στόχους σε έναν. Άλλωστε κι εμείς για σένα δουλεύουμε! 

Καρπούζι

Λίγο το καλοκαιράκι, λίγο η ζέστη, πλέον το καρπούζι παίζει ενεργό ρόλο στη διατροφή μας, Ήξερες, όμως, ότι εκτός από το να μας δροσίζει, έχει και τη δυνατότητα να λευκαίνει τα δόντια μας; Αυτό συμβαίνει γιατί τα καρπούζια έχουν υψηλή συγκέντρωση μηλικού οξέος, το οποίο στην ουσία βοηθά στην παραγωγή σάλιου, χρησιμεύοντας ως φυσικό διάλυμα καθαρισμού των δοντιών! 

Ανανάς

Ο ανανάς είναι ένα super φρούτο με απίστευτα οφέλη, ενώ βοηθά και στη φυσική λεύκανση των δοντιών. Το φρούτο περιλαμβάνει βρομελίνη, ένα ένζυμο που αφαιρεί τους λεκέδες και διασπά τα βακτήρια που κολλάνε στην επιφάνεια των δοντιών!

Μπρόκολο

Τραγανό, υγιεινό και ωραίο, το μπρόκολο μπορείς να το καταναλώσεις και ωμό και μαγειρεμένο. Το μάσημα ενός ωμού μπρόκολου λειτουργεί σαν φυσική οδοντόβουρτσα, με αποτέλεσμα να νιώθεις ότι σου καθαρίζει τα δόντια. Εκτός από αυτό, είναι πλούσιο σε σίδηρο, βοηθώντας στην ενίσχυση του σμάλτου των δοντιών! 

Τυρί

Το ακούς από την παιδική ηλικία ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι τα ιδανικά για γερά οστά και λευκά δόντια. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι πλούσια σε γαλακτικό οξύ και ασβέστιο, το μέταλλο που ενισχύει το σμάλτο. Επίσης, παράγεται σάλιο και απομακρύνονται οι λεκέδες! Τέλος, «μαγικά» κάνει η καζεΐνη, η πρωτεΐνη που διατηρεί την λευκότητα των δοντιών και αποτρέπει τη συσσώρευση λεκέδων.

Δείτε ακόμα  Kαρμπονάρα με τορτελίνια

Διαβάστε επίσης