Ταμπουλέ (Tabbouleh)

Forever Woman

Σαλάτα ταμπουλέ η αγαπημένη! Ταιριάζει με όλα και κλέβει πάντα την παράσταση.

Αγαπημένη δροσερή σαλάτα με πλιγούρι και μυρωδικά που ταιριάζει τέλεια με κρέας και συνοδεύει υπέροχα κάθε σας γεύμα!

Υλικά

  • 2 ματσ. μαϊντανό (πλυμένο και καλά στεγνωμένο)
  • 1 ματσ. φρέσκο δυόσμο (πλυμένο και καλά στεγνωμένο)
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα με τα πράσινα φύλλα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αγγούρι με την φλούδα πλυμένο
  • 4 μέτριες ντομάτες
  • 4 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1½ φλ. πλιγούρι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Eκτέλεση

  • Βάζουμε πρώτα το πλιγούρι σε μπολ και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό ίσα που να το καλύπτει.
  • Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ. Αφήνουμε το πλιγούρι να μείνει και να ρουφήξει το υγρό για 10΄-15΄.
  • Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τον δυόσμο και τον μαϊντανό.
  • Όταν στεγνώσουν τα ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι.
  • Αφού φουσκώσει το πλιγούρι και πιει τα υγρά του το αφρατεύουμε μ’ ένα πιρούνι.
  • Αφαιρούμε τους σπόρους από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε σε μικρά καρέ.
  • Έπειτα, κάνουμε το ίδιο και με το αγγούρι.
  • Βάζουμε τα καρέ λαχανικών σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμύδια, το ξερό κρεμμύδι και το μουσκεμένο πλιγούρι.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι και το λεμόνι.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το ταμπουλέ να μαριναριστεί και να παγώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε για άλλη μια φορά καλά.
  • Το ταμπουλέ γίνεται καλύτερο αν μείνει μερικές ώρες και μαριναριστεί στα υγρά του. 
  • Σερβίρεται σκέτο σε βαθιά μπολ σαν vegan γεύμα ή σαν συνοδευτικό σε ψάρι κρέας και κοτόπουλο.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε
ακόμα