Κοτόπουλο με Λεμόνι και Βότανα

Forever Woman

Απολαύστε τον εύγευστο συνδυασμό του κοτόπουλου με το λεμόνι και τα αρωματικά βότανα, σε μια συνταγή που είναι εύκολη και γρήγορη για καθημερινό γεύμα!

Υλικά:

  • 4 κοτόπουλα στήθη, χωρίς κόκκαλα
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές τσαγιού διχτάκια θυμάρι
  • 2 κουταλιές τσαγιού ξερό ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Τοποθετήστε τα κοτόπουλα σε ένα ταψί και ρίξτε το μείγμα λεμονιού και βοτάνων πάνω τους. Εξασφαλίστε ότι τα κοτόπουλα είναι καλυμμένα από το μείγμα.
  4. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν και να χρυσίσουν.
  5. Εάν θέλετε περισσότερο χρώμα, αφήστε τα κοτόπουλα για λίγο ακόμα υπό τη γκριλιέρα.
  6. Σερβίρετε το τυλιγμένο κοτόπουλο με ζουμερό ρύζι ή πατάτες.