Δεν χρησιμεύει μόνο στο μαγείρεμα
Το σκόρδο είναι το υλικό που δεν λείπει από καμία ελληνική κουζίνα. Μπορεί η μυρωδιά του να είναι έντονη αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ένα φαγητό χωρίς σκόρδο είναι αρκετά άγευστο. Παρόλα αυτά, το σκόρδο δεν χρησιμεύει μόνο στο μαγείρεμα. Αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους που θα σε εκπλήξουν!
Αντιμετωπίζει την ακμή
Η ακμή δημιουργείται από τα βακτήρια στο δέρμα σε συνδυασμό με το σμήγμα που εκκρίνεi. Όλα αυτά συσσωρεύονται και φράσσουν τους πόρους. Το σκόρδο έχει αντιβιοτικές ιδιότητες. Χάρη λοιπόν, στις αντιβιοτικές ιδιότητές του, το σκόρδο βοηθάει στη μείωση των περιστατικών έξαρσης της ακμής. Τρίψε λοιπόν μια σκελίδα καθαρισμένο και ωμό σκόρδο στο πρόσωπό σου και κυρίως στα σημεία όπου υπάρχει ακμή.
Φυσικό φυτοφάρμακο
Μπορεί τα φυτά και τα λουλούδια να ανεβάζουν τη διάθεσή μας και να αναβαθμίζουν την διακόσμηση αλλά χρειάζονται και την απαραίτητη προσοχή και φροντίδα. Συχνά μολύνονται από διάφορες αρρώστιες οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Εάν όμως δε θέλεις να καταφύγεις σε φυτοφάρμακα, τότε το σκόρδο θα σου δώσει τη λύση. Ανακάτεψε μερικές σκελίδες σκόρδου με εκχύλισμα πιπεριού και σαπούνι και ψέκασε με το μείγμα τα φυτά και τα λουλούδια.
Εντομοαπωθητικό
Ας συμφωνήσουμε ότι τα κουνούπια είναι τα πιο ενοχλητικά έντομα! Ειδικά όταν αποφασίζουν να κάνουν “πάρτι” στο κεφάλι και το σώμα μας! Αν λοιπόν έχεις βαρεθεί και εσύ να ακούς το βουητό τους όταν προσπαθείς να κοιμηθείς ή έχεις κουραστεί να ξύνεις τα τσιμπήματά σου, σου έχω τη λύση. Τοποθέτησε μερικές σκελίδες σκόρδου όπου θεωρείς πως υπάρχουν κουνούπια καθώς και στις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα του σπιτιού. Επίσης μπορείς να πάρεις μερικές σκελίδες και να τρίψεις με αυτές τα εκτεθειμένα μέρη του σώματός σου.
Βοηθάει στο κρυολόγημα
Το σκόρδο περιλαμβάνει πολλαπλά οφέλη για την υγεία και έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιβακτηριακή, αντιική και αντιμυκητιακή δράση. Επιπλέον, τα συμπληρώματα εκχυλίσματος σκόρδου μπορεί να ενισχύσουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και να μειώσουν τη σοβαρότητα του κρυολογήματος και της γρίπης. Η προσθήκη σκόρδου στο φαγητό όταν είσαι άρρωστη, προσθέτει γεύση και κάνει το φαγητό, ακόμα πιο αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος ή της γρίπης.