Δεν είναι μόνο για τα μακαρόνια!
Εάν χρησιμοποιείτε το σουρωτήρι μόνο για να στραγγίξετε τα ζυμαρικά, τότε αξιοποιείτε μόνο ένα πολύ μικρό μέρος των δυνατοτήτων του. Παρακάτω λοιπόν θα βρείτε μερικές εναλλακτικές χρήσεις που έχει το σουρωτήρι που θα σας καταπλήξουν!
Χρησιμοποιήστε τρυπητήρια για να αποφύγετε το πιτσίλισμα λίπους
Έχετε βαρεθεί να καθαρίζετε το λίπος που πιτσιλίζει από την εστία μετά το μαγείρεμα; Αναποδογυρίστε ένα μεγάλο μεταλλικό τρυπητό πάνω από το τηγάνι. Οι τρύπες θα αφήσουν τη θερμότητα να διαφύγει, αλλά το σουρωτήρι θα παγιδεύσει τα πιτσιλίσματα. Να είστε προσεκτικοί, καθώς το μεταλλικό σουρωτήρι θα είναι ζεστό. Χρησιμοποιήστε ένα γάντι φούρνου ή πετσέτα για να το αφαιρέσετε.
Διατηρήστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά ζεστά
Κρυώνουν πολύ γρήγορα τα ζυμαρικά σας αφού τα σερβίρετε; Για να τα διατηρήσετε πιο ζεστά, ζεστάνετε πρώτα το μπολ σερβιρίσματος. Τοποθετήστε ένα τρυπητό στο μπολ, ρίξτε τα ζυμαρικά και το νερό στο τρυπητό και αφήστε το ζεστό νερό να σταθεί στο μπολ για λίγα δευτερόλεπτα για να ζεσταθεί. Ρίξτε το νερό, προσθέστε τα ζυμαρικά και τη σάλτσα και είστε έτοιμοι να σερβίρετε.
Οργανώστε τα παιχνίδια της μπανιέρας
Μην αφήνετε την μπανιέρα να μοιάζει με ακόμα ένα ακατάστατο κουτί παιχνιδιών. Μετά από κάθε μπάνιο, μαζέψτε τα μικρά παιχνίδια μπάνιου του παιδιού σας σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και αποθηκεύστε το στην άκρη της μπανιέρας. Το νερό θα στραγγίσει από τα παιχνίδια και θα αποθηκευτούν προσεκτικά για την επόμενη φορά.
Διατηρήστε φρέσκα τα μούρα και τα σταφύλια
Μουχλιάζουν τα μούρα και τα σταφύλια σας πριν προλάβετε να τα απολαύσετε; Για να διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερο, φυλάξτε τα σε ένα σουρωτήρι —όχι σε κλειστό πλαστικό δοχείο— στο ψυγείο. Ο κρύος αέρας θα κυκλοφορήσει μέσα από τις τρύπες στο σουρωτήρι, διατηρώντας τα φρέσκα για μέρες.
Ρύζι στον ατμό
Για τέλειο αφράτο ρύζι κάθε φορά, χρησιμοποιήστε ένα σουρωτήρι. Ξεπλύνετε το ρύζι σε ένα μεταλλικό τρυπητό μέχρι να τρέξει καθαρό το νερό και στη συνέχεια βράστε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, ξαναβάζετε το ρύζι στο σουρωτήρι να στραγγίξει. Γεμίστε ξανά την κατσαρόλα με μια ίντσα νερό και αφήστε να πάρει μια βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και στη συνέχεια τοποθετήστε το τρυπητό γεμάτο με ρύζι πάνω από την κατσαρόλα που σιγοβράζει. Σκεπάζουμε το σουρωτήρι με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στον ατμό για 10 λεπτά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι
Το κοσκίνισμα βοηθά να σπάσουν οι σβώλοι και να αεριστεί το αλεύρι, με αποτέλεσμα μια πιο λεία ζύμη. Ένα κοσκινιστικό αλεύρου ή ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα λειτουργούν καλύτερα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι ένα σουρωτήρι.