Όσο απολαυστικό κι αν σου φαίνεται…
Για σένα που «ζεις και αναπνέεις» με τη μπύρα, το να την πίνεις κρύα είναι – όχι απλά απαραίτητο – αλλά δεδομένο. Και τα πράγματα πάνε ακόμα καλύτερα όταν επιλέγεις να την πιεις και σε παγωμένο ποτήρι. Ξέρεις και πώς να το κάνεις. Έχεις ένα μεγάλο ποτήρι μπύρας της αγαπημένης σου μάρκας, το βάζεις στην κατάψυξη για λίγη ώρα και μετά σερβίρεις. Τι πιο εύκολο; Κι όμως, αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσουμε τη μπύρα μας. Οι μπύρες δεν είναι αναψυκτικά, έχουν αρώματα και γεύσεις που «αλλοιώνονται» με τον πάγο.
Διάβασε ακόμα: Οι τροφές που πρέπει να αποφύγεις όταν περνάς περίοδο άγχους
Επίσης, καλό θα είναι να ξεχωρίσεις στο μυαλό σου το δροσερή με το παγωμένη μπύρα συγκρίνοντάς το με το αγαπημένο σου φαγητό ή γλυκό. Αν το γευτείς στη σωστή θερμοκρασία, το απολαμβάνεις σωστά. Αν βγάλεις το φαγητό από την κατάψυξη και το καταναλώσεις εκείνη τη στιγμή, πιθανότατα να μεταμορφωθεί στο… χειρότερο φαγητό που έχεις φάει.
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τη μπύρα. Δεν θα την απολαύσεις σωστά αν δεν είναι στην κατάλληλη θερμοκρασία. Βέβαια, πάντα παίζει ρόλο και το προσωπικό γούστο. Όμως, ένας «αληθινός» θαυμαστής της μπύρας, ξέρει ότι όλη η γεύση κρύβεται στα αρώματά της.
Bonus Info
Αν το έχεις παρατηρήσει, όταν βάζεις τη μπύρα σε παγωμένο ποτήρι, η κρούστα από τον πάγο λιώνει, με αποτέλεσμα να την νερώνει. Σίγουρα δεν θέλεις να γευτείς έτσι την μπύρα σου!