Η απάντηση κρύβεται στο φούσκωμα!
Ένα ενοχλητικό χαρακτηριστικό που έχει η «τελετουργία» της μπύρας, είναι ο αφρός. Κάποιες φορές επιλέγουμε να τον αφήνουμε και άλλες γέρνουμε το ποτήρι καθώς βάζουμε την μπύρα για να τον αποφύγουμε. Η αλήθεια είναι ότι είναι σπαστικό να περιμένεις την κατάλληλη στιγμή για να πιεις την μπύρα σου, χωρίς να θες να αποκτήσεις… μουστάκι από τον αφρό, όμως στην πραγματικότητα ακόμα και αυτός έχει τα οφέλη του.
Διάβασε ακόμα: 4 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να μη ξανανιώσεις φούσκωμα!
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μπύρα πρέπει να σερβίρεται με αφρό αλλά αυτό δεν αποτελεί δεδομένο για όλους. Ο ρόλος του αφρού δεν είναι διακοσμητικός, δεν το ήξερες; Δεν είναι λίγες οι φορές που αισθάνεσαι ένα ενοχλητικό φούσκωμα αφού πιεις μπύρα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Λένε πως αν η μπύρα δεν αφρίσει στο ποτήρι, τότε θα αφρίσει στο στομάχι. Και έχουν απόλυτο δίκιο. Όταν δεν γίνεται αφρός στο ποτήρι που σερβίρουμε τη μπύρα, μόλις καταναλώσουμε ένα σνακ ή φαγητό αφού έχουμε πιει τη μπίρα, ο αφρός εκρήγνυται στο στομάχι μας. Έτσι, προκαλείται φούσκωμα.
Ο πιο σωστός τρόπος να σερβίρεις τη μπύρα είναι να έχεις το ποτήρι ελαφρώς γυρισμένο στην αρχή και έπειτα, καθώς χύνεται η μπύρα να το ισιώσεις. Αν η μπύρα έχει σερβιριστεί ήδη χωρίς αφρό, υπάρχει κόλπο για να μην «αφρίσει στο στομάχι σου». Πάρε ένα κουτάλι και ανακάτεψε έντονα και κυκλικά μέχρι να μην αφρίζει καθόλου. Μετά από 3 λεπτά, η γεύση της μπύρας δεν θα έχει αλλοιωθεί, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να σου δημιουργήσει φούσκωμα.
Οπότε, όταν σας ξαναρωτήσουν αν πίνετε τη μπύρα με ή χωρίς αφρό, καλύτερα να πείτε «με αφρό»!