Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τροφές που απαγορεύεται να φας μετά τη γυμναστική!

Υπάρχουν τροφές που είναι άκρως απαγορευτικές να τις καταναλώσεις μετά τη γυμναστική

Κατά τη διάρκεια τη γυμναστικής, ο οργανισμός χρησιμοποιεί το σύνολο του γλυκογόνου στους μυς. Το γλυκογόνο είναι ουσιαστικά το “καύσιμο” που παράγεται στο σώμα μετά από την κατανάλωση υδατανθράκων, με αποτέλεσμα να σου δίνει την ενέργεια που χρειάζεσαι. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος ή πάρα πολλές ίνες, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν την πέψη και να καθυστερήσουν τη διαδικασία ανάκαμψης. Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές!

Κόκκινο κρέας

Το κόκκινο κρέας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα ζωικά λίπη τα οποία μπορούν να φράξουν τις αρτηρίες. Αντικατέστησε λοιπόν το κόκκινο κρέας με κοτόπουλο για καλύτερα αποτελέσματα.

Πλήρες γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι ένα από τα ιδανικότερα σνακ για μετά την άσκηση. Όχι όμως το πλήρες σε λιπαρά. Προτίμησε λοιπόν ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά χωρίς μαρμελάδες, ζάχαρη κτλ.

Λευκό ψωμί

Μπορεί το λευκό ψωμί να είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες αλλά περιέχει μεγάλη ποσότητα γλουτένης και ζάχαρης. Προτίμησε λοιπόν ψωμί ολικής αλέσεως για μετά την άσκηση.

Προσοχή στα λαχανικά

Μπορεί τα λαχανικά να έχουν τον πρώτο ρόλο στη διατροφή μας, όχι όμως μετά τη γυμναστική. Τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, φρόντισε λοιπόν να τα καταναλώσεις τουλάχιστον μια ώρα μετά τη γυμναστική.

Διαβάστε επίσης